Borcu u Mostaru nije pomogao ni igrač više: Nervozan derbi pripao Zrinjskom!
Dosta uzbuđenja viđeno je Pod Bijelim brijegom, a na kraju je Borac poražen iako je dobar dio drugog poluvremena igrao s igračem vieš

Pobjeda Plemića

Borcu u Mostaru nije pomogao ni igrač više: Nervozan derbi pripao Zrinjskom!

M. Šljivak, foto: A. Čaušević

Zrinjski je u derbi meču 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Mostaru savladao ekipu Borca i Banjaluke s 1:0 i na odmor odlaze kao prvoplasirani tim prvenstva.

Zrinjski je u posljednjem kolu jesenjeg dijela sezone savladao Borac s 1:0. Jedini pogodak je postigao Hrvoje Barišić.

Plemići ofanzivno kreću u utakmicu. Kontrolisali su loptu, a u osmoj minuti meča domaći traže penal. Nakon šuta Hadžića prema golu, Darko Lazić igra rukom, sudija Mirza Kazlagić šuti.

Dominirao je tim Sergeja Jakirovića u prvom dijelu, ali pravih prilika u prvih 45 minuta nije bilo. Zato je bilo divljanja na tribinama, no na huliganske istupe više ne treba obraćati pažnju.

Nastavak meča donosi mnogo više uzbuđenja. Dosta se toga desilo u smao deset minuta nastavka, a u 49. minuti rezervista Mandić gađa na gol Borca, ali šutira pored gola.

Dvije minute kasnije velika šansa za Borac. Čondrić bespotrebno istrčava, poklanja loptu Andriću, ovaj s 50 metara gađa, a Magdić nekako s gol-linije spašava čist pogodak.

Oglasi

U nastavku akcije crveni karton za Zrinjski. Mandić ruši Kulašina kao posljednji igrač odbrane, a Kazlagić mu pokazuje direktan crveni karton.

Iako su ostali s igračem manje Plemići u 55. minuti dolaze do vodstva. Janković ubacuje nakon prekida, a Hrvoje Barišić pogađa glavom za 1:0.

Nakon primljenog gola Borac je preuzeo loptu na svoju stranu. Ipak, tim Vinka Marinovića pred golom Zrinjskog nije mogao napraiviti ništa, a domaći su čekali šanse iz kontri.

Na kraju promjene rezultata nije bilo. Ostalo je 1:0, a na kraju utakmice došlo je do čarki zbog kojih su isključeni Bekić s klupe domaćih i Spremo kod Borca. I nekoliko predmeta je doletjelo s tribina na teren pa domaće sigurno očekuje kazna, kako zbog toga tako i zbog neprikladnog skandiranja. Kakva će kazna biti? Vjerovatno blaga, kao i mnogo puta do sada. 

Zrinjski polusezonu završava na prvom mjestu tabele s 39 bodova i utakmicom manje. Borac je treći s 33 osvojena boda i prvenstvo bi do kraja moglo biti veoma zanimljivo.

Oglasi

Treba svakako istaći da u ovom mečnu ni na klupi nije bilo najboljeg strijelca Plemića Nemanje Bilbije, a vidjet ćemo je li ovo i posljednji meč Sergeja Jakirovića na klupi bh. prvaka.

Utakmicu je upropastio pogubljeni sudija Mirza Kazlagić koji je ponovo imao ogroman broj očajnih odluka.

Premijer liga BiH, 19. kolo:

Zrinjski - Borac 1:0

Zrinjski: Čondrić, Bekić, Barišić, Magdić, Ćorluka, Zlomislić, Stranput, Janković, Drljo, Tičinović i Hadžić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac: Ćetković, Subić, Lazić, Vojnović, Andrić, Piščević, Predragović, Kulašin, Ninković, Tatar i Mrkaić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fukaraslana
Cestitke Zrinjskom sto pobjedise borac i sudije
20 2
delta
Svinjski opet na guzove pobjedi,kaze nije imao Borac sut po golu,tacno je da nije imao a jeli Zrinjski imao sem tog gola iz prekida i branio se citavo drugo poluvrjeme stobto ne kazes Jakirevicu supcino sto se bijes ko klosar kakav,jos ubise ljudi,pregrubo igraju bas bezobrazno,pravi svinjski i jos skandiraju za dom spremni,bagra prava...
4 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi