Vintonji pred novim izazovom: Veliki iskorak za mene

Potpisao ugovor u Mađarskoj

Vintonji pred novim izazovom: Veliki iskorak za mene

S. Mlaćo
Nekadašnji kadetski reprezentativac naše zemlje Sergej Vintonji pronašao je novi klub.

Ovaj bivši član FK Zvijezda 09, te FK Sarajevo, potpisao je ugovor sa MOL Fehervar, a na početku će igrati za drugi tim ovog kluba.

Ne krije da su njegove ambicije vezane za prvi, a već je postigao i dva pogotka u novom klubu.

Javio se za SportSport.ba i govorio o prvim impresijama u novoj sredini.

“Iznenađen sam u pozitivnom smislu uslovima i trening centrom u MOL Fehervaru, kao i ljudima u istom. Dogovorili smo se da budem u „B“ timu, ali ne krijem ambicije da što prije očekuje poziv iz prvog tima“, kaže Vintonji.

Bio je u BiH, ali i omladinskom pogonu FK Crvena Zvezda te FK Partizan, što je sigurno dodatno iskustvo koje će mu dobro doći.

Oglasi

“Sigurno da je tako. Ima tu dobrog iskustva. Prošao sam odlične Akademije iz kojih sam dosta naučio“.

Sergej Vintonji potpisao za MOL Fehervar

Dolazak u Mađarsku vidi kao veliku priliku za uspješnu karijeru.

“Veliki iskorak za moju karijeru. Kao što sam i rekao, nestrpljivo čekam poziv iz prvog tima“.

Zasluge za sve što je napravio kaže idu porodici, ali i čovjeku koji mu je uvijek vjerovao, agentu Nedžadu Aljiću.

“Zasluge prvenstveno idu mojoj porodici koja me bodri od moje pete godine. Moj menadžer Nedžad Aljić je također uvijek bio tu za mene. Od starta je vjerovao u mene i moje kvalitete“.

Tek mu je 19 godina, a priznaje da se nada da će ponovo obući dres reprezentacije BiH, juniorske a zatim seniorske selekcije.

“Naravno da očekujem poziv reprezentacije, nadam se da ću jednog dana zaigrati i za "A" selekciju“, dodao je na kraju razgovora Sergej Vintonji, nogometaš rođen u Doboju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi