Jedan od najboljih fudbalera svijeta uopšte ne pije alkohol, zovu ga "Samo voda"

Sve je priznao

Jedan od najboljih fudbalera svijeta uopšte ne pije alkohol, zovu ga "Samo voda"

Admin Čaušević

Neki igrači su skloni da se opuste poslije utakmica te popiju koju čašicu više.

Teško da postoji neki fudbaler na svijetu koji prije ili kasnije tokom karijere nije probao alkohol, naravno tu u obzir ne ulaze fudbaleri islamske vjeroispovijesti koji se strogo pridržavaju svojih vjerskih uvjerenja.

Ako neko poznaje tajne fudbalera to su klupski nutricionisti. Upravo je nutricionistkinja Liverpoola Mona Nemmer otkrila neke od tajnih igrača Liverpoola.

Nemmer je u knjizi "Okus Liverpoolovog puta" otkrila iznenađujući podatak o Virgilu van Dijku prema kojem sjajni Nizozemac nikada ne pije alkohol.

Iako dolazi iz najliberalnije zemlje u Evropi pomalo nevjerovatno zvuči da Van Dijk uopšte ne konzumira alkohol što dovoljno govori o njegovom profesionalizmu.

"Gini Vijnaldum me zvao 'Samo voda' jer pijem samo vodu i to je sve što imam kod kuće. Ne volim ni gazirana pića i ne volim što mi ih djeca piju, tako da najčešće pijem vodu."

Oglasi

Liverpool players' wives and girlfriends 2022: who is the hottest? ▷  SportsBrief.com

"U kuhinji sam najgori kuhar. Jednom smo izgubili utakmicu 'pet na pet' i kazna je bila da napravim tortu. Uz pomoć prijatelja na kraju je sve prošlo dobro i bilo je poprilično zabavno", naveo je Van Dijk.

Ovaj Nizozemac koje je Liverpool prije skoro četiri godine platio 85 miliona eura je već neko vrijeme među najboljim igračima svijeta te se opravdano smatra najboljim štoperom današnjice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Imponuju njegova smirenost, odlično čitanje igre i nevjerovatna snaga u duelima, posebno u skok igri. Itekako je fizički spreman, sigurno zahvaljujući i njegovom velikom profesionalizmu.

Van Dijk će sigurno biti jedna od glavnih uzdanica Nizozemske na predstojećem Mundijalu u Kataru gdje se popularne Lale nadaju da konačno mogu do titule najbolje reprezentacije svijeta.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi