Višća zabio najlakši gol u karijeri, majstorija Hajradinovića, Bašakšehiru pobjeda u nadoknadi

Superliga Turske

Višća zabio najlakši gol u karijeri, majstorija Hajradinovića, Bašakšehiru pobjeda u nadoknadi

Edmir Škorić

Bašakšehir i Kasimpaša sastali su se u susretu 16. kola turske Superlige, a domaćin je slavio rezultatom 2:1.

Bašakšehir je bio favorit na svom terenu protiv posljednjeplasirane Kašimpaše, koja će itekako da žali jer je u 92. minuti ostala bez boda.

U prvih 45 minuta mreže su mirovale, a u nastavku su viđena tri pogotka, od čega dva u mreži gostiju.

Bivši reprezentativac BiH Edin Višća je u 55. minuti postigao vjerovatno najlakši gol u karijeri nakon odbijanca, ali u 78. minuti je Haris Hajradinović, naš internacionalac i rezervista kod gostiju, pogodio za 1:1.

[twitter]https://twitter.com/umutyesilbas35/status/1469674788553691137[/twitter]

Domaći nogometaši su nakon toga krenuli na sve ili ništa, da bi Tekdemir u 92. minuti pogodio za tri boda i tako je Bašakšehir došao na četvrto mjesto sa 28 bodova.

Podsjetimo da je nešto ranije danas gol postigao i Amar Rahmanović, bivši igrač Sarajeva i povremeni reprezentativa BiH, čiji Konyaspor je s 4:1 slavio u gostima kod Karagumruka nakon velikog preokreta.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Rizespor je bio bolji od Goztepea rezultatom 3:1. Dženan Bureković je ušao kod gostiju u 82. minuti, dok je Marko Mihojević meč propustio zbog povrede.

[twitter]https://twitter.com/canligoltv_/status/1469678745128734720[/twitter]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi