Turci pišu da Fenerbahče ponovo želi Višću, a Emre priznao šta se tu dešava

Već duže od deset godina igra za Bašakšehir

Turci pišu da Fenerbahče ponovo želi Višću, a Emre priznao šta se tu dešava

Endin Čaušević

Nekadašnjji bh. reprezentativac Edin Višća već više od deset godina igra u dresu turskog Bašakšehira.

Višća je ponikao u dresu Budućnosti iz Banovića, a potom je na ljeto 2009. godine prešao u sarajevski Željezničar.

Nakon dvije veoma dobre sezone na Grbavici dobio je ponudu Bašakšehira koji je odlučio prihvatiti i ispostavilo se da je to bio sjajan potez za našeg nekadašnjeg reprezentativca.

Višća već duže od deset godina nosi dres ovog kluba iako se mnogo puta povezivao s odlaskom iz Bašakšehira. No, bh. fudbaler je odbijao ponude koje su stizale, te je izrastao u pravu legendu ovog turskog kluba.

Bh. fudbaler s Bašakšehirom ima ugovor do ljeta 2025. godine, a pred početak januarskog prelaznog roka ponovo su se pojavile špekulacije da će napustiti klub.

Turski mediji su prije nekoliko dana objavili da je Fenerbahče ponovo pokazao interes za bh. igrača i da ga želi dovesti u januaru u svoje redove.

No, nakon svega oglasio se i trener Bašakšehira, Emre Belezoglu, koji je to demantovao i poručio je da nije stigla nikakva ponuda za bh. fudbalera.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Mogu vam jasno reći da u ovom trenutku nemamo apsolutno nikakvu ponudu za Edina Višću od strane drugih klubova", rekao je Emre.

Višća je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu turskog kluba odigrao 12 mečeva, te je zabio dva gola i upisao već osam asistencija.

Top Komentari

King_Kenny
...nije pruzao neke vrhunske partije u reprezentaciji i cesto je kritikovan,cak sam i ja pisao da je u reprezentaciji truba,ali kad vidim onog Stevanovica sa dvije lijeve noge kako ne zna primiti loptu,moram priznati da je ovaj Visca za njega Mohamed Salah.
2 0
Klicko
Da vala predje vise volio bi nego pare.Prelazi ima 5 godina
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi