Višća napušta Tursku: Transfer u Bundesligu na ljeto, dva kluba pregovaraju sa Basaksehirom

Pruža sjajne partije u Super ligi

Višća napušta Tursku: Transfer u Bundesligu na ljeto, dva kluba pregovaraju sa Basaksehirom

Samir Mlaćo

Basaksehir je jučer savladao Bursaspor 3:0, te nastavio sa sjajnim igrama. Opet je u redovima domaćeg tima briljirao Edin Višća koji je bio strijelac drugog pogotka.

Višći je to bio deveti gol ove sezone u šampionatu i trenutno je četvrti strijelac Turske lige.

Već odavno se nalazi na meti velikoj broja klubova iz Liga petice, a prema svemu sudeći karijeru bi mogao nastaviti u Bundesligi.

Naime, turski mediji jutros donose priču u tome kako su za Višćine usluge zainteresirani Wolfsburg i Schalke. Također, navode i to da transfer neće biti ispod deset miliona eura, što bi svakako napunilo kasu Basaksehira.

Ističu da je menadžer bh. nogometaša već započeo pregovore, te da bi Višća lako na ljeto mogao napustiti Tursku. Važeći ugovor sa sadašnjim klubom Višća ima do ljeta 2020. godine.

Pohvale dobio i od nekadašnjeg člana Fenera

Edin Višća već godinama unazad pruža sjajne partije u turskom šampionatu, a i ove sezone je glavna uzdanica Basaksehira, koji se bori za titulu prvaka Turske.

Ovaj nekadašnji fudbaler Željezničara je jedan od najcjenjenijih fudbalera u Turskoj, pa tako i iskusni Selcuk Sahin, nekadašnji veznjak Fenera, ima jako visoko mišljenje o bh. reprezentativcu.

Sahin će uskoro napuniti 38 godina, ali još uvijek nije okončao svoju fudbalsku karijeru, pa je danas kapiten Genclerbirligija.

Ipak, Sahina svi pamte iz dana u Fenerbahčeu, klubu čiji je član bio 12 godina i za koji je skupio više od 320 nastupa, a u svom intervjuu za turski Sputnik je govorio o svojoj bogatoj karijeri, ali je pomenuo i Edina Višću.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Tako je Sahin poručio da je upravo Višća njegov omiljeni igrač u turskoj Super ligi, a Višćinom Basaksehiru je dao najviše šansi za titulu prvaka.

"Bašakšehir je u utrci za titulu već nekoliko godina, a trenutno su oni moji favoriti za titulu. Ipak, Bešiktaš i Galatasaray neće tek tako odustati. Mislim da i Trabzonspor ima šansu, imaju dobru ekipu i dobrog trenera", istakao je Selcuk Sahin.

Top Komentari

MirzaBarucic
I zasluzio je. Najbolji igrac Basaksehira 2 sezone uzastopno. Sretno Edine.
2 0
amadeus21
Nemoj Boga ti u Schalke...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije