Višća se pohvalio na Instagramu, jedan komentar dobio više lajkova od slike
EPA

Gdje će karijeru nastaviti?

Višća se pohvalio na Instagramu, jedan komentar dobio više lajkova od slike

Sportski kanal Bein Sports proglasio je našeg Edina Višću za najboljeg fudbalera turske Superlige za sezonu 2018/2019.

Naš reprezentativac slavio je u zaista žestokoj konkurenciji i postao je ujedno prvi igrač iz BiH koji se okitio ovim priznanjem, a svečanosti na kojoj je 'krunisan' prisustvovale su brojne ličnosti, uključujući i Marcela Desaillyja i Ruuda Gullita.

Iako ovo priznanje predstavlja veliku stvar, ono i nije toliko iznenađujuće s obzirom na to kakve partije Višća pruža u ovoj sezoni. Na 30 odigranih utakmica je postigao 12 golova i tome dodao 13 asistencija, a pored ovih 'standardnih' statističkih parametara, na svojoj strani ima i one ostale koji se tiču pasova, driblinga, presječenih lopti...

Za očekivati je da bi Višća nakon još jedne fenomenalne sezone mogao napustiti Bašakšehir za koji igra još od 2011. godine, a interesanata u ovom momentu ima prilično mnogo. Pominju se brojni klubovi iz Bundeslige, kao i oni turski, među kojima je najuporniji Fenerbahče.

"Ako budemo trošili novac, onda ćemo sigurno potrošiti na Višću", rekao je nedavno Fenerov predsjednik Ali Koc.

O transferu sanjaju i navijači ovog velikana, pa je tako komentar jednog od njih koji Višću poziva u Fenerbahče sakupio više lajkova nego sama fotografija koju je bh. fudbaler objavio na Instagramu - skoro 10.000.

Nije to, naravno, jedini komentar u kojem navijači pozivaju Višću da dođe u Fenerbahče, ali na takvo nešto ovaj nekadašnji fudbaler Željezničara ne obraća pažnju, što je nerijetko isticao i u svojim medijskim istupima.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"O transferu ne mogu ništa govoriti, zabranili su mi to i u klubu. Moje je da igram i da sve što znam pokažem na terenu", kaže Višća.

Podsjetimo, nešto ranije Višću je odlikovala i državna televizija TRT koja ga je proglasila za najboljeg stranog igrača u Turskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti