Višći se ostvaruje želja, ovog ljeta pravi transfer života?
EPA

Turci ponovo špekulišu

Višći se ostvaruje želja, ovog ljeta pravi transfer života?

Skoro svaki prijelazni rok špekuliše se o odlasku Edina Višće (30) iz Basakšehira.

Naš reprezentativac za turski tim igra od 2011. godine kada je stigao iz Željezničara. U međuvremenu zlatnim slovima se upisao u klupsku historiju, no kako već ima 30 godina na plećima, prisutna je i želja za novim izazovom.

U posljednje vrijeme mnogo se pisalo o tome da bi Višća svoju karijeru mogao nastaviti u Fenerbahčeu, čija je želja već dugo vremena, no nije isključeno ni da preseli na Ostrvo.

Mediji u Turskoj javljaju kako se za krilnog bh. fudbalera sada interesuje i nekoliko klubova iz Premier lige, a navodno su i u Basakšehiru spremni da ga prodaju kako se ne bi desilo da sljedeće godine napusti klub bez obeštećenja.

O kojim klubovima se radi, nije poznato, a vrijedi podsjetiti da je prošle godine i sam Višća priznao da bi se volio okušati u Engleskoj.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Veoma mi se dopada engleska Premier liga. Nadam se da ću jednog dana zaigrati tamo", kazao je Višća.

Računajući sva takmičenja Višća je ove sezone na učinku od 14 golova i 13 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi