Turci planiraju vratiti navijače već u julu

Optimistična razmišljanja

Turci planiraju vratiti navijače već u julu

Ostalo je još nešto manje od mjesec dana do nastavka nikada zanimljivije bitke za titulu u Turskoj.

Ovaj šampionat je prekinut sredinom marta zbog pandemije koronavirusa koja je zahvatila i Tursku.

Ipak, prije nekoliko dana i zvanično je najavljeno kako se Superliga vraća 12. juna, a osim nje vratit će se i brojne druge evropske lige.

U svim zemljama na početku će se igrati bez prisustva gledalaca, a u Turskoj već smaztraju kako navijače mogu na stadione vratiti u julu mjesecu.

Ovu optimističnu prognozu iznio je u razgovoru za Corriere dello Sport prvi čovjek Nogometnog saveza Turske Nihat Ozdemir.

"Naš cilj je da završimo prvenstvo, jer bismo inače mogli imati mnogo problema. Želimo završiti sezonu na terenu. Testiranja će biti česta tokom priprema za početak prvenstva. Ukoliko bude pozitivnih slučajeva stavit ćemo ih u karantin i nastaviti. U nekim državama u kojima je situacija mnogo teža nego kod nas planiraju nastavak", kaže on i dodaje:

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Planiramo prvo igrati bez navijača. Ako sve prođe kako treba, onda možda možemo igrati utakmice i s navijačima u julu."

Inače, Ozdemir je prije nekoliko dana potvrdio kako će Istanbul ugostiti finale Lige prvaka tokom augusa mjeseca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti