Višćin Basaksehir potopljen kod Kasimpaše

Turska liga, 20. kolo:

Višćin Basaksehir potopljen kod Kasimpaše

Istanbul Basaksehir, čije boje brani bosanskohercegovački reprezentativac Edin Višća, doživio je iznenađujući poraz u 20. kolu turske Superlige. 

Na stadionu koji nosi naziv po turskom predsjedniku Erdoganu odmjerili su snage Kasimpaša i Basaksehir, a na kraju više razloga za zadovoljstvo imao je domaći tim koji je slavio sa visokih 4:0. 

Da se Basaksehir neće dobro provesti na gostovanju kod Kasimpaše bilo je jasno već na otvaranju utakmice. Kasimpaša je golovima Titija i Buyuka nakon 13 minuta igre imala prednost od 2:0, a taj rezultat na semaforu je stajao do samog finiša.

U 82. minuti prednost Kasimpaše je dodatno udvostručio Edouk, a dvije minute prije kraja utakmice na 4:0 je povisio Castro i ujedno postavio konačan rezultat. 

Cijeli susret za Basaksehir je odigrao naš Edin Višća, čiji tim se nakon današnjeg poraza i dalje nalazi na drugoj poziciji u turskom šampionatu sa dva boda manje od Bešiktaša.

Turska liga, 20. kolo:

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kasimpaša - Basaksehir 4:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti