Više nema dilema gdje ide Luka Jović

Čeka se još zvanična potvrda

Više nema dilema gdje ide Luka Jović

E. Škorić

Kako javljaju njemački mediji, Luka Jović je pospremio ormarić u Frankfurtu i spremio se za odlazak.

Sjajni srbijanski napadač se povezivao i danas se povezuje s brojnim velikim timovima nakon impresivne sezone, ali najveći interes za njim pokazao je Real Madrid.

Sada Bild javlja da je postignut dogovor i za Jović za 70 miliona eura seli u Real. Od tog novca, 49 eura će da pripadne Eintrachtu, a 21 milion njegovom bivšem timu Benfici zbog prethodne klauzule o prodaji.

Očekuje se da se posao finalizira u toku ove sedmice i da Jović potpiše ugovor s kraljevskim klubom, a on će godišnje zarađivati skoro 10 miliona eura.

Zinedine Zidane Jovića vidi kao dugoročnu zamjenu za Karima Benzemu i jednog od ključnih igrača u "novim Galaktikosima", dok bi uskoro trebao da mi se pridruži i Eden Hazard.

Za Jovića se zanimao i Bayern, ali Real je od početka bio najuporniji i čini se da je na kraju i pobijedio u trci za Jovića.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U prošloj sezoni fantastični nogometaš je odigrao zaista čudesno. Nastupio je u 48 utakmica, a postigao je 27 golova i upisao je sedam asistencija.

Jović je karijeru počeo u beogradskoj Crvenoj zvezdi. Igrao je potom za Apolon Limassol i Benficu, koja ga je 2017. godine posudila Eintrachtu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Ale23
49 eura Frankfurtu ?? Moj novinaru jaki..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi