Više od derbija: Fair-play na meču Rangersa i Celtica ne postoji!

Nevjerovatna borba za loptu

Više od derbija: Fair-play na meču Rangersa i Celtica ne postoji!

E. Čaušević

Fudbaleri Rangersa jučer su na svom terenu pobijedili ljutog rivala Celtic sa 1:0 u najvećem škotskom derbiju.

Za Rangerse je ovo prva pobjeda protiv rivala nakon šest godina, a atmosfera na tribinama i ovaj put je bila nevjerovatna. Škotski tim je uspio da se na tabeli izjednači s Celticom i borba za titulu nakon skoro deset godina će konačno biti zanimljiva.

Steven Gerrard može biti prezadovoljan igrom svoje ekipe koja je na kraju zasluženo slavila. Da je ovo okršaj ljutih rivala vidjelo se u skoro svakom napadu, a borva za svaku loptu je bila zaista nevjerovatna.

To najbolje pokazuje detalj kada je sudija prekinuo igru zbog povrede jednog igrača Celtica, a Rangersi su fair-playjom trebali vratiti loptu. No, to se nije desilo, a ovakav "fair-play" sigurno nikada niste vidjeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi