Ibrox "eksplodirao": Gerrardov Rangers vodi protiv Celtica

Najveći škotski derbi

Ibrox "eksplodirao": Gerrardov Rangers vodi protiv Celtica

Endin Čaušević

U Glasgowu se trenutno igra najveći škotski derbi između Rangersa i Celtica u okviru 21. kola škotskog Premiershipa.

Rangers odavno nije igrao bolje, a sigurno da trener Steven Gerrard može biti zadovoljan prvim poluvremenom protiv ljutog rivala. Domaći su bilo dosta konkretniji u prvom dijelu i vidi se da imaju dosta više želje da slave u derbiju.

U 30. minuti Rangers je uspio da povede sa 1:0, nakon čega su eksplodirale tribine na Ibroxu. Kent je napravio nevjerovatan slalom po lijevoj strani, a onda je uposlio Jacka koji pogađa za vodstvo Rangersa i nevjerovatno slavlje navijača ovog tima.

Ipak, sigurno je da će Celtic krenuti žestoko u nastavku kako bi zadržao prednost na Rangersima. Ukoliko ostane 1:0 onda će Celtic i Rangers imati po 42 boda, te utrka za prvaka Škotske će biti konačno interesantna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi