Višemilionska sredstva za proširenje Bilinog polja?
Južna i sjeverna tribina prema projektu trebala bi da budu u nivou zapadne strane Bilinog polja, što bi značilo povećanje kapaciteta za oko 5000 sjedećih mjesta

Potrebna je i pomoć viših nivoa vlasti za ovaj projekat

Višemilionska sredstva za proširenje Bilinog polja?

D. Kurbegović

Danas je u Zenici održana 43. sjednica Gradskog vijeća Zenica, na kojoj se govorilo između ostalog o jednoj stvari koja će sigurno obradovati sve Zeničane, ali i ljubitelje nogometa u BiH.

Naime, prilikom tačke u kojoj se planira budžet Grada za 2020. godinu, vijećnik Almir Babajić dao je zanimljiv prijedlog, koji bi prema raspoloženju Gradonačelnika, ali i Gradskog vijeća trebao biti podržan.

Babajić je predložio da se u budžet za narednu godinu uvrsti stavka proširenje stadiona Bilino polje, za ovaj prijedlog predviđen je iznos od 2.5 miliona KM. Načelni pristanak dao je Gradonačelnik Fuad Kasumović, a do kraja godine biće i zvanično poznato hoće li ova sredstva biti operativna za narednu godinu.

Ukupna investicija za proširivanje sjeverne i južne tribine stadiona Bilino polje iznosila bi oko 5 miliona KM. S tim u vezi Gradska uprava poslat će pismo svim nivoima vlasti od državnog, federalnog, kantonalnog, ali i N/FSBiH, kako bi sufinansirali ovaj projekat.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I ranije su postojale slične inicijative s nivoa Zeničko-dobojskog kantona, ali nisu ugledale svjetlo dana. Nadati se da će u ovoj priči sve strane biti zainteresovane, te da ćemo Bilino polje do narednih kvalifikacija vidjeti u novom ruhu, modernije, s većim kapacitetom od čega će višestruku korist imati grad Zenica, N/FSBiH, ali i svi navijači Čelika, te reprezentacije BiH.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SalyvenOneel
Naravno da ce biti novac operativan od pocetka sljedece godine.Posirenje juzne i sjeverne tribine trajat ce izmedju 4 do 5 mjeseci.
9 1
user1571956549
Moja Grbavica najljepsa a Boga mi dace dragi Bog i da Bilino bude jos ljepse....
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi