Na Čaerima odigran derbi Višića i Čapljine, Mostarac izazvao pometnju

Čapljina bolja od Višića sa 1:2

Na Čaerima odigran derbi Višića i Čapljine, Mostarac izazvao pometnju

A. Čaušević, foto: K. Dedić

Lokalnii derbi je igran u okviru 17. kola Druge lige FBiH grupa Jug. Na stadionu Čaeri snage su odmjerili Višići i Čapljina, a gosti su slavili rezultatom 1:2.

Susret se igrao po nepovoljnim vremenskim uslovima. Jaka kiša je padala tokom cijelog meča, međutim na terenu nije manjkalo uzbuđenja.

Ipak, dodatnu pometnju vrlo često diskutabilnim odlukama pravio je glavni sudija utakmice Vinko Perić iz Mostara koji je unio bespotrebnu nervozu.

Poslije prvog poluvremena rezultat je bio izjednačen uz dva postignuta gola. Gosti su bili ti koji su poveli preko Pažina, a poravnanje domaćinu je donio Puljić.

Pobjednik meča je odlučen u 70. minuti kada je za novo vodstvo Čapljine zabio Dolić koji je tako ispao junak gostujućeg tima.

Inače, pobjeda nekadašnjeg federalnog prvoligaša stiže kao iznenađenje pošto je ovo Čapljincima bio tek drugi trijumf u sezoni.

Oglasi

Poraženi Višići će ostati u gornjem dijelu tabele, ali sigurno im neće biti drago što su izgubili u komšijskom okršaju.

Inače, Klis je ostao prvi na tabeli nakon poraza od Kruševa sa 2:0 što je iskoristio Ljubuški te se trijumfom nad Grudama približio ekipi iz Buturović Polja.

Druga liga FBiH - Jug, 17. kolo

Višići - Čapljina 1:2 (Puljić/ Pažin, Dolić)

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Višići: Ivanković, Vukelja, Dovedan, Juras, Puljić, Akrapović, Brunoza, Čerkez, Jelavić, Rajić, Buntić.

Čapljina: Pirija, Brajković, Raguž, Blagoje, Cvitanović, Zovko, Pažin, Blažević, Tomčić, Dolić, Menalo.

Top Komentari

SamoSiroki
Kad višići izgube sudac je uvjek kriv.. Tako je bilo od 1965 god
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi