Čapljinci počeli pripreme: U klubu su svjesni situacije u kojoj se nalaze, stigla su i pojačanja
FOTO/VIDEO: K. Dedić

Stižu vedriji dani za HNK Čapljina

Čapljinci počeli pripreme: U klubu su svjesni situacije u kojoj se nalaze, stigla su i pojačanja

K. Dedić

Veoma loša jesen je iza HNK Čapljina bivšeg člana Prve lige FBiH. Čapljinci su fenjeraši Druge lige FBiH-jug sa šest bodova i u nastavku sezone ih očekuje grčevita borba za opstanak.

U posljednje vrijeme fudbal u Čapljinji je bio u lošem stanju, ali novi ljudi u klubu žele da poprave fudbal u ovom gradu na jugu naše zemlje.

Klub je tako i napravio dobar plan i viziju za naredni period zajedno sa sportskim direktorom Perom Menalom, predsjednikom Goranom Dodigom i trenerom Dariom Jelčićem.

U redove Čapljine došlo je i jedno provjereno ime, riječ je o Seidu Behramu bivšem fudbaleru Readinga, Željezničara i Veleža, koji će sigurno biti od velikog značaja za ekipu, a ekipi se pridružio i golman Salko Pirija.

HNK Čapljina je počeo pripreme za drugi dio sezone, malo ranije od uobičajenog što dovoljno govori da su u klubu svjesni situacije u kojoj se klub nalazi.

Oglasi

Prije samog treninga i prozivke za SportSport govorio je trener kluba, Dario Jelčić.

"Što se tiče pojačanja, došli su kvalitetni igrači. Trebali bi svojom igračkom i ljudskom kvalitetom pomoći ekipi. Idemo prema ispunjenju ciljeva koje samo zacrtali u prethodnom periodu. Potrudili smo se da dovedemo što bolje igrače, a znamo da je teško u zimskom roku dovesti igrača", rekao je Jelčić i dodao:

"Nije još gotov prelazni rok, ako se ukaže prilika, dovest ćemo još nekog. Liga počinje oko 17.3., imamo dosta vremena, malo smo uranili, ali s namjerom da se početni period uvedemo i onda ide period od šest sedmica da spremni dočekamo nastavak prvenstva. Svjesni smo situacije i uradit ćemo sve da damo maksimum."

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Čapljinci proljetni dio prvenstva otvaraju na domaćem terenu protiv vrlo dobre ekipe Kruševa koja je treća na tabeli, tako da ih odmah očekuje zahtjevna utakmica.

Na začelju lige HNK Stolac ima 15 bodova, HNK Grude 11, NK Kamšenica osam i fenjeraš HNK Čapljina sa šest osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti