Visoka pobjeda Jedinstva u krajiškom derbiju

Poraz Podgrmeča u Bihaću

Visoka pobjeda Jedinstva u krajiškom derbiju

Edmir Škorić

U krajiškom derbiju Jedinstvo je u Bihaću uvjerljivim rezultatom, 5:1, savladalo Podgrmeč iz Sanskog Mosta.

Jedinstvo je neophodne bodove za opstanak osvojilo poprilično lako. Pet puta je gostujući čuvar mreže morao vaditi loptu iz mreže.

 

Prvo je Miloš Galin pogodio u 25. minuti, a deset minuta kasnije Endi Nuhanović je povisio na 2:0, što je bio i konačan rezultat prvog dijela.

 

U 63. minuti Aldin Kovačević pogađa za visokih 3.0, zatim je u 70.  rezervista Dino Jusić otklonio sve dileme oko pobjednika, Elvis Mešić u 83. bio siguran s bijele tačke za nedostižnih i uvjerljivih 5:0. Sve što su gosti iz Sanskog Mosta uspjeli jeste pogotak Besima Ibričića u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

 

Jedinstvo - Podgrmeč  5:1 (Galin 25, Nuhanović 35, Kovačević 63, Jusić 70, Mešić 83 - penal/( Ibričič 94)

 

Jedinstvo: Drljača, Mešić, Dizdarić, Bešić, Hodžić, Čizmić, Nuhanović, Trejić, Galin, Stupac, Kovačević.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 

Podgrmeč: Hamzabegović, Ćosić, Krantić, Fifić, Brkić, Hodžić, Rizvan, Podunavac, Burnić, Kaltak, Ibričić.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.