Visoka pobjeda Kayserispora, slavio i Fenerbahče

Proradila momčad Roberta Prosinečkog

Visoka pobjeda Kayserispora, slavio i Fenerbahče

A. Haznadarević

Odigrana su i posljednja dva susreta večerašnjeg programa turske Super lige. Kayserispor je sa 4:0 pregazio Elazigspor, dok je Fenerbahče sa 2:1 savladao Orduspor.

Momčad Roberta Prosinečkog je prilično oprezno ušla u ovaj duel, baš kao i domaći, pa nakon prvog poluvremena nije bilo promjene rezultata.

 

Na početku drugog poluvremena Yilmaz dovodi Kayserispor u vodstvo nakon asistencije Duraka. Bila je to samo najava prave kiše pogodaka u mreži domaćih pred sami kraj susreta.

 

Prvo je Bobo iz penala povisio na 2:0, da bi isti igrač pogodio i treći put za Kayseri. Do kraja je još Cleyton u 88. minutu zatresao mrežu Elazigspora, te postavio konačnih 4:0.

 

U drugom duelu, Fenerbahče je na svom stadionu pobijedio Orduspor za 2:1, a prvi pogodak u mreži gostiju pao je već u 11. minutu utakmice, a strijelac je bio Sow. 

 

Nakon toga, mreže su mirovale sve do pred kraj kada u 85. Ozturk povećava na 2:0, da bi u prvom minutu sudijske nadoknade Cinaz smanjio na 2:1.

 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.