Visokom pobjedom u Nemili završene pripreme U-15 selekcije ZDK
Selekcija ZDK spremna dočekuje turnir kantonalnih selekcija koji će se održati na Kupresu

Pripreme za nastup na završnici kantonalnih selekcija na Kupresu

Visokom pobjedom u Nemili završene pripreme U-15 selekcije ZDK

D. Kurbegović
Teme:

Reprezentacija pionira Nogometnog saveza ZDK, današnjom utakmicom protiv svojih vršnjaka iz NK „Nemila“ Nemila, završili pripreme koje su počele krajem jula mjeseca. Selekcija NSZDK je bila uspješnija u ovoj utakmici, s postignutim rezultatom 0:8.

Tokom okupljanja izvršena je selekcija igrača, koje su predlagali klubovi, te je stručni štab u sastavu: Hrnjić Asim, Kozlo Amel, Mujkić Damir i Nurković Adis imao dovoljan broj igrača na raspolaganju. Reprezentacija će 24 augusta u ranim jutarnjim satima putovati za Kupres, gdje će se održati Tradicionalni turnir pionirskih reprezentacija kantonalnih/županijskih saveza NSFBiH.

Selekcija NSZDK će nastupiti u grupi „B“, s reprezentacijama: NK Posavske županije Orašje, ŽNS Zapadnohercegovačke županije, FS Kantona Sarajevo i NS Hercegovačko-neretvanskog kantona.

treba kazati da se na okupljanjima okupilo 40-tak igrača, nakon čega je stručni štab izvršio selekciju igrača i njih 20 će putovati na Kupres.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi