Vitesse iznenadio vodeći PSV, slavio i Feyenoord

Četrnaesto kolo Eredivisije

Vitesse iznenadio vodeći PSV, slavio i Feyenoord

A. Haznadarević

U holandskoj Eredivisiji, odigrana su još dva duela, u kojima je Feyenoord sa 2:0 nadigrao Alkmaar, dok je Vitesse savladao PSV sa 2:1.

Nakon što je Ajax savladao Rodu, te se primakao vodećim ekipama, prvoplasirani PSV je kiksao na svom terenu, a bolji je bio Vitesse. Domaći su fenomenalno otvorili susret, te je malo ko mogao očekivati poraz.

 

Igrao se peti minut kada je Timothy Derijck zatresao mrežu Vitessea, a na odgovor se čekalo svega deset minuta. Ovaj put je Jonathan Reis bio strijelac. U drugom dijelu igre, ili tačnije u 74. minutu Bony donosi potpuni preokret, i pogađa za veliku pobjedu gostiju, koji su sada samo dva boda ispod vodećeg PSV-a.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

 

U drugom meču Feyenoord je bez većih problema okončao gostovanje kod Alkmaara, te slavio rezultatom 2:0. Oba pogotka su pala u drugom dijelu igre. Prvo je Vilhena u 66. minutu doveo goste u vodstvo, da bi Schaken dva minuta pred kraj potvrdio pobjedu Feyenoorda. Treba dodati i to da su domaćini susret završili sa deset igrača, budući da je Marcellis zaradio crveni karton u 84. minutu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.