Vitez golovima Đerića i Livančića bolji od Cibalije
Foto: Facebook

Pobjeda Viteza

Vitez golovima Đerića i Livančića bolji od Cibalije

Danas je u Ruščici kod Slavonskog Broda i zvanično započeo 25. Memorijalni turnir "Zvonko Mikolčević"  u organizaciji NK Posavac.

Na turniru učestvuju četiri ekipe od toga čak tri člana Premijer lige naše zemlje i jedan član HNL-a. To su: NK Metalleghe BSI, NK Vitez, FK Olimpic i HNK Cibalia Vinkovci.

Prvu utakmicu na turniru sa početkom u 18 sati igrali su Cibalia i Vitez, a naš premijerligaš bio je bolji rezultatom 2:0 (0:0).

Prvo poluvrijeme završeno je bez pogodaka, da bi u drugom Vitez zaigrao puno odlučnije i na kraju upisao sigurnu pobjedu. Sam što je počelo drugom poluvrijeme Boban Đerić pogađa za vodstvo Vitežana, da bi za konačnih 2:0 pogodio Tony Livančić.

U dresu Cibalije prvih 45 minuta igrao je i Brazilac koji je stigao iz Željezničara Tiago Farias, kao i još jedan bivši igrač Plavih sa Grbavice Edi Baša.

Od 20 sati u drugoj polufinalnoj utakmici na terenu su nogometaši Olimpica i NK Metalleghea iz Jajca.

NK Cibalia – NK Vitez 0:2 (0:0)

Stadion: Antun Iličić – Braco u Ruščici. Glavni sudija: Filip Cindrić. Pomoćnici: Esad Havić i Ivan Šišmanović.

HNK Cibalia: Matković, Šare, Zgrablić, Jerbić, Tomašević, Tiago, Prskalo, Ugrina, Baša, Mijoković, Vitaić. Na klupi: Grujić, Rugašević, Crnčević, Žderić, Uremović, Kraljević, Šimunac. Trener: Stanko Mršić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Vitez: Tirić, Jevtić, Livaja, Muminović, Dedić, Šantić, Livančić, Đerić, Novak, Barišić, Sadiković. Na klupi: Stanić, Vrhovac, Jurić, Petrović, Kokot, Ramljak. Trener: Boris Pavić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi