Vitezu bod u Bihaću, Radničkom u Kaknju

Prva liga FBiH, 22. kolo

Vitezu bod u Bihaću, Radničkom u Kaknju

Edmir Škorić

Nogometaši Viteza, vodeće momčadi Prve lige FBiH, osvojili su bod na gostovanju u Bihaću u 22. kolu Prve lige FBiH.

Vitez je u Bihaću pvoeo preko Anela Dedića u 26. minuti, da bi  Bišćani poravnali u 42. minuti golom Renaila Hušića. Vitežani su kraj utakmice dočekali s desetoricom, jer je u 83. minuti isključen Josip Šantić.

 

Drugoplasirani Radnički također je osvojio jedan bod i to u Kaknju protiv Rudara. Nakon 90 minuta nije bilo golova, a Vitez i dalje ima tri boda prednosti u odnosu na Lukavčane. Sloboda bi sutrašnjom eventualnom pobjedu u Mostaru protiv Branitelja došla na diobi drugog mjesta s komšijama iz Lukavca.

 

Čapljina je pogocima Tomislava Bošnjaka i Matea Bencuna stigla do pobjede nad pretposljednjeplasiranom Krajinom iz Cazina (2:0). Istim je rezultatom Bosna u Visokom savladala Budućnost. Gostima iz Banovića presudili su Armin Arnaut u 40. minuti, odnosno Amer Durmić (rezervista) u 81. minuti.

 

Sa 2:0 slavila je i Iskra i to u Livnu protiv Troglava. Haris Seferović i Senid Kulaš su pogađali u 73., odnosno 78. minuti. U Gračanici remi Bratstva i Goražda (1:1). Kerim Kadrić je donio bod domaćinu golom u 81. minuti, a prethodno je Edhem Kamenica u 12. minuti zabio za 0:1. Gračanlije su od 38. minute igrali s desetoricom jer je isključen branič Aleksandar Pantić.

 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.