Vjerovali ili ne, Alexis Sanchez je istom golmanu dao dva identična gola iz kornera

U duelima Čilea i Paragvaja

Vjerovali ili ne, Alexis Sanchez je istom golmanu dao dva identična gola iz kornera

E. Škorić

Nesvakidašnja situacija dogodila se na prijateljskoj utakmici Čilea i Paragvaja (3:2), a glavni protagonist priče je iskusni napadač Marseillea Alexis Sanchez.

U toku su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a FIFA termin za odigravanje međunarodnih utakmica u Južnoj Americi selekcije koriste za prijateljske duele. Čileanci su odlučili da odmjere snage s Paragvajcima i bio je to pun pogodak, jer je meč završen sa pet pogodaka i 3:2 pobjedom domaćeg tima.

Prvo ime čileanske reprezentacije, Alexis Sanchez, bio je strijelac i to na spektakularan način.

Paragvaj je vodio do 75. minute sa 2:1, a onda je 34-godišnji Alexis postigao gol za izjednačenje. U nadoknadi, novi gol za domaće za potpuni preoket i slavlje na kraju.

Alexis je izveo korner, lopta pogodila u golmana Paragvaja na prvoj stativi i odsjela u mreži. ¸

Nevjerovatno, ali ista se stvar dogodila prije dvije godine. U novembru 2021., tokom kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo u Kataru, Alexis je također napravio slilčnu stvar.

Oglasi

Kao i u utorak, uputio je centaršut prema golu, lopta se također odbila od zemlje i iznenadila golmana koji je nesretno intervenisao. Na golu Paragvaja je i tada, kao i sada, bio isti golman - Antony Silva.

Prosto je nevjerovatno da isti igrač istom golmanu dva puta na ovaj način postigne pogodak.

Alexis je rekorder reprezentacije Čilea sa 152 nastupa. U njima je zabio 50 golova. Nogometaš je prije tekuće sezone iz milanskog Intera prešao u Olympique Marseille, zamijenivši u francuskom timu Arkadiusza Milika. Čileanac je za novi klub odigrao već 34 utakmice i postigao 16 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi