Vjerovali ili ne: Neymar pomogao Barceloni da dovede Brazilca
Rastanak nije bio lijep, ali Neymar očigledno ne zaboravlja ni lijepe stvari (Foto: EPA)

Neočekivan potez

Vjerovali ili ne: Neymar pomogao Barceloni da dovede Brazilca

Midhat Šljivak

Brazilac Neymar odavno nije stanovnik Barcelone. Odlučio se sjajni fudbaler u najvećem transferu ikad da napusti Nou Camp i da obuče dres francuskog PSG-a.

Međutim, iako sa katalonskim velikanom vodi čak i sudske sporove, odlučio je da im pomogne prilikom transfera mladog veznjaka Gremija Arthura Mela.

Ovaj 21-godišnji fudbaler će od ljeta postati član Barce, a u odabiru Barcelone ispred Reala i drugih ponuda dali su mu Neymar, te Philippe Coutinho.

"Sretan sam što se sve završilo kako treba. Neymar je bio taj koji mi je preporučio Barcelonu. Imao je samo riječi hvale za ovaj klub. Potom sam pričao sa Coutinhom i njegove riječi su bile potpuno iste", rekao je Arthur Melo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Brazilski veznjak bi na Nou Campu trebao zamijeniti legendarnog Andresa Iniestu koji će vjerovatno otići u Kinu. Gremio će na ovom transferu zaraditi oko 30 miliona eura, a pretpostavlja se da će ovog fudbalera moći da zadrže na posudbi do prvog dana 2019. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi