Vjerovali ili ne: Salah nije bio prva opcija Liverpoola

Imali su druge planove, ali...

Vjerovali ili ne: Salah nije bio prva opcija Liverpoola

Egipatski fudbaler Mohamed Salah nije bio prva želja Liverpoola na krilnoj poziciji prošlog ljeta, prenosi The Times.

Iako Salah igra gotovo nevjerovatnu sezonu i čelnici Liverpoola sada zahvaljuju Bogu što su ga kupili, prošlog ljeta baš i nisu imali tolikog povjerenja u njega.

Naime, kako pomenuti izvor prenosi, Salah im je bio tek druga opcija, a ispred njega bio je 21-godišnji krilni fudbaler Bayer Leverkusena Julian Brandt.

Iako ima samo 21 godinu, radi se o sjajnom fudbaleru koji je pune tri sezone član prve postave Apotekara, a on se sa Liverpoolom povezivao još otkad je Jurgen Klopp preuzeo tim.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, Brandt se pribojavao da neće dobiti mnogo prostora za igru u konkurenciji Firmina, Coutinha i Manea, pa je zbog toga odlučio da ostane član Leverkusena još barem jednu sezonu.

Liverpool se tada odlučio na klupovinu Salaha koji je ove sezone postigao 43 pogotka u svim takmienjaima i bit će u najužoj konkurenciji za najboljeg fudbalera svijeta.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti