Mourinho progovorio o slučaju 'Salah': Chelsea laže, nisam ga ja prodao!

Posebni stao u kraj kritikama

Mourinho progovorio o slučaju 'Salah': Chelsea laže, nisam ga ja prodao!

Trener Manchester Uniteda i nekadašnji strateg Chelseaja Jose Mourinho odlučio je konačno progvooriti o slučaju 'Salah'.

Egipatski fudbaler je trenutno među tri najbolja na svijetu jer u Liverpoolu igra naprosto nestvarnu sezonu te je do sada postigao čak 43 gola u svim takmičenjima i svoj klub je doveo na prag velikog finala Lige prvaka.

Britanski mediji prozivaju Mourinha proteklih mjeseci jer je odlučio da se prije nekoliko sezona riješi Saslaha pošto ga navodno nije smatrao dovoljno dobrim fudbalerom za Chelsea. Ipak, Posebni je odlučio da prozivkama stane u kraj.

Naime, Mourinho je rekao da iz Chelseaja lažu kada kažu da je on odlučio prodati Egipćanina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ljudi kažu da sam ja taj koji je prodao Salaha, ali ustvari je sasvim suprotno. Ja sam kupio Salaha", počeo je Mourinho za ESPN pa nastavio: "Ali, on je u klub došao kao veoma mlad, fizički nije bio spreman, psihički nije bio spreman, socijalno i kulturološki je bio izgubljen i sve je bilo preteško za njega. Odlučili smo da ga pustimo na posudbu, a i on je tražio isto. Htio je da igra više minuta, da bi postao iskusniji, htio je otići i poslali smo ga na posudbu u Fiorentinu. Tamo je počeo sazrijevati. Chelsea je odlučio da ga proda, OK? A, kada kažu da sam ja taj koji ga je prodao, to je laž. Ja sam ga kupio. Saglasio sam se samo da ga pustimo na posudbu, mislio sam da je to neophodno".

Podsjetimo, Salah je u Chelsea stigao 2014. godine, a za Plavce je upisao samo 13 mečeva i dva postignuta gola. Poslije Fiorentine igrao je i za Romu prije nego što je stigao u Liverpool.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi