Vjerovali li ne, ne igraju u PSG-u, a voze najskuplje automobila u Ligue 1 - Balkanac i virtuoz

Luksuzni ljubimci zvijezda francuskog fudbala

Vjerovali li ne, ne igraju u PSG-u, a voze najskuplje automobila u Ligue 1 - Balkanac i virtuoz

Efekti finansijske dominacije PSG-a u Francuskoj su već godinama očigledni i na terenima širom Ligue 1.

Parižani su i ove sezone neprikosnoveni u Ligue 1, a takva situacija je prije svega rezultat finansijske nadmoći kluba sa Parka prinčeva koji je u mogućnosti u svoje redove dovoditi igrače svjetske klase.

Njih prije svega "namamljuje" bogatim ugovorima, pa igrači PSG-a dominiaraju i na listi najplaćenijih fudbalera Ligue 1.

Daleko najplaćeniji je Neymar sa godišnjim primanjima od 36.800.000 eura. Njega prate partneri iz ofanzivne linije PSG-a, Edinson Cavani sa 18.480.000 eura i Kylian Mbappe sa platom od 18.000.000 eura godišnje.

Među Top 10 najplačenijih u Ligue 1 samo je jedan igrač koji ne brani boje "Svetaca", a to je Monacov Radamel Falcao. Kolumbijac se našao na sedmom mjestu liste sa godišnjom platom od devet miliona eura.

Francuzi su istražili i šta voze zvijezde Ligue 1, tačnije koje su "perjanice" voznih parkova najvećih zvijezda francuskog šampionata. Zanimljivo, ne važi pravilo da najplaćeniji posjeduju najskuplje modele automobila.

Naravno, ne voze Neymar i Cavani "krntije", pa tako obojica u svom posjedu imaju po Ferrari 458 Italia čija je vrijednost blizu 246.000 eura. Neymarov Ferrari je u kabriolet izvedbi, dok je Cavanijev "obični".

Francuzi su iskopali da i Mbappe vozi Ferrarija, ali nisu uspjeli saznati tačan model njegovog vozila.

Marco Verratti je posebno skroman s obzirom da je deseti najplaćeniji igrač u Ligue 1 sa godišnjom platom od 7.200.000 eura, ali vozi Audi Q5 vrijedan "tek" 45.840 eura.

Ni Hatem Ben Arfa nije previše trošio na automobile, pa iako zarađuje šest miliona eura godišnje vozi Mercedes C klase od 41.000 eura.

Najskuplja vozila u Ligue 1 pripadaju igračima koji zauzimaju 12., odnosno 18. mjesto na listi najplaćenijih.

Tako Marseilleov virtuoz Dimitri Payet (koji se u Marseille vratio u za klub rekordnom transferu) u svom posjedu ima Lamborghini Aventador vrijedan čak 382.210 eura. Isti automobil vozi i Stevan Jovetić, crnogorski napadač Monaca. Payet po sezoni zarađuje šest miliona eura, dok Jovetić od Monaca inkasira 3.360.000 eura za godinu dana.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nakon njih dvojice slijedi već pomenuti Radamel Falcao koji uživa u vožnji svog 356.750 eura vrijednog McLarena 675LT.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi