"Handžić je zaboravio karakter, za mene je data riječ svetinja"

Feđa Dudić za SportSport.ba

"Handžić je zaboravio karakter, za mene je data riječ svetinja"

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Nekadašnji član mlade reprezentacije BiH Kenan Handžić prije par dana trebao je i zvanično postati novi član NK GOŠK. Naime, Handžić je usmeno dogovorio saradnju sa GOŠK-om, ali se u posljednji čas predomislio, te umjesto za Hercegovinu otišao put Krupe na Vrbasu.

Jučer je i zvanično postao novi član FK Krupa, a šef struke tima iz Gabele Feđa Dudić razočaran je njegovom odlukom, smatrajući da je izigrao njegovo povjerenje, odnosno ranije datu riječ.

"Razočaran sam postupkom Kenana Handžića koji je do prije neki dan za mene bio oličenje jednog sportiste i po karakteru i po ponašanju. Nažalost, karakter je izgleda negdje zaboravio....Za mene je data riječ svetinja i onda tako smatram da de se vode i drugi, ali to očigledno nije tako. Sa Kenom smo u srijedu navečer dogovorili dolazak u naš klub i pri tome uprava GOŠK-a je prihvatila sve njegove uslove, a jedini naš zahtjev je bio da ugovor bude na dvije godine kao što su potpisali i naši ostali igrači, na šta je on pristao.U 17 sati u četvrtak dogovorili smo potpis ugovora u Gabeli da bi u 15:15 Kenan nazvao iz Jablanice i rekao da je dobio drugu ponudu od Krupe i da neće doći", razočarano priča Dudić, te nastavlja.

"Nebitno je što su uslovi u oba kluba bili isti, iako je Kenan predstavio to drugačije, jer u BiH svakako niko od igrača ne može na kraju karijere da živi od zarađenog novca koji je stekao igrajući u Premijer ligi, ali ožiljak u najmanju ruku da kažem neozbiljnog čovjeka ostaje zauvijek. Čelnici Krupe u ovom slučaju nisu krivi ništa i to su naši sportski prijatelji kojima želim uspješnu sezonu kao što su imali i prethodnu, a i Kenanu želim sreću u nastavku karijere bez obzira na sve, jer igračka karijera svakako brzo prođe kao sto je prošla i moja, ali valja nam nastaviti dalje živjeti i poslije toga".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Handžić je posljednji angažman imao u Luksemburgu, a nastupao je i za Zagreb, Olimpik te Sarajevo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi