Vlada Danske odobrila sport i ohrabrila sportiste: "Možete odmah početi"

Vraćaju se u život

Vlada Danske odobrila sport i ohrabrila sportiste: "Možete odmah početi"

E. Škorić

Danska vlada donijela je odluku prema kojoj svi sportski kolektivi mogu odmah da krenu s aktivnostima.

Nogometna Superliga i 1. divizija Danske već su odredile povratak na terene 29. maja, no ako žele, mogu to uraditi odmah, odlučila je danska vlada.

"Profesionalni sport može odmah da počne", to je izjavio premijer Danske za medije u četvrtak navečer, nakon pregovora o predstojećoj fazi ponovnog otvaranja. U sporazumu se navodi da se svi profesionalni sportovi mogu pokrenuti odmah, ali bez prisustva gledatelja.

Što se treninga tiče, oni su mogući od danas, pa će ekipe imati dovoljno vremena da se spremne do kraja mjeseca, kada je najavljen povratak nogometnih liga.

Lider u Danskoj je Midtjylland sa 62 boda, a 12 bodova manje ima drugoplasirani Kopenhagen, dok je treći Aarhus sa 22 boda manje u odnosu na lidera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi