Vlada dozvolila drugu fazu "Projekta Restart"

Mogući kontaktni treninzi

Vlada dozvolila drugu fazu "Projekta Restart"

Sky Sports saopštava da je engleska Premier liga dobila dozvolu vlasti za narednu fazu "Projekta Restart", što znači da su mogući kontaktni treninzi u grupama do 12 igrača.

Ipak, igrači i treneri će tek dobiti šansu da diskutuju o određenim zabrinutostima u vezi s drugom fazom "Projekta Restart". Oni će to moći uraditi na odvojenoj video konferenciji sa čelnicima Premier lige zakazanoj za sutra.

Nakon toga, u srijedu, klubovi će glasati o tome da li žele krenuti sa sljedećom fazom treninga, a isto bi se moglo desiti do kraja ove sedmice.

Treba istaći da je nekoliko klubova već postavilo pitanje: Šta će se desiti ukoliko neki igrač bude pozitivan na novi koronavirusa nakon što se nastave kontaktni treninzi.

Ipak, očekuje se da će većina klubova podržati narednu fazu, a do kraja sedmice bi Premier liga mogla izraditi nacrt finalne faze Projekta Restart, rasporeda utakmica i konačno saopštiti datum mogućem nastavka sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za sada se, prema svemu što se može pročitati u engleskim medijima, cilja na 19. juni za nastavak takmičenja. U međuvremenu su se ipak pojavili klubovi koji traže dodatnu sedmicu za pripreme, pa bi nastavak takmičenja mogao biti prolongiran za 26. juni.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi