Makedonci plaču za velikim talentom: Odabrao je Srbiju

Još jedan gubitak

Makedonci plaču za velikim talentom: Odabrao je Srbiju

Edmir Škorić

U Makedoniji u budućnosti neće moći da računaju na Vladu Novevskog, talentovanog igrača Vojvodine.

Mladi nogometaš je danas odlučio da igra za reprezentaciju Srbije jer smatra da ima bolje uslove za razvoj u odnosu na dosadašnje nastupe u dresu Makedonije.

Ovaj krilni napadač je nastupao za mlade selekcije Makedonije, te je nakon Dejana Kuluševskog, igrača Juventusa, još jedan talent koji je pobjegao u drugu zemlju. Prethodno je Kuluševski odabrao Švedsku.

"Nakon razgovora s direktorom reprezentacije Nikolom Lazetićem definitivno sam zajedno s roditeljima donio odluku da nakon četiri godine igranja za sve kategorije Makedonije igram za Srbiju. I bit će mi čast igrati u dresu Srbije. Jednostavno sam procijenio da ću u Srbiji imati bolje uvjete za razvoj, a povjerenje koje sam našao u Nogometni savez Srbije jamči mi dobar posao i nadam se potpunoj afirmaciji", poručio je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi