Dragan Stojković Piksi novi selektor Srbije!
Foto - FSS

Potpisao trogodišnji ugovor

Dragan Stojković Piksi novi selektor Srbije! · Zvanično

Midhat Šljivak

Dragan Stojković Piksi novi je selektor fudbalske reprezentacije Srbije.

Kao što se i najavljivalo Piksi je postao novi selektor Orlova, a sa Fudbalskim savezom Srbije je potpisao ugovor na tri godine.

"Presrećan sam i u isto vrijeme izuzetno ponosan. Ne postoji veća čast nego biti selektor svoje zemlje. Nisam mogao da poželim bolji rođendanski poklon. Svjestan sam odgovornosti koju preuzimam, ali isto tako vjerujem u sopstveni kvalitet, kvalitet mojih saradnika i ogroman potencijal koji ima naša reprezentacija. Takođe osjećam veliku podršku sa svih strana koja će biti neophodna kako bismo ostvarili naše ciljeve", rekao je Stojković i dodao je:

"Vrlo brzo počinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Uveliko se pripremamo, analiziramo protivnike od kojih su prva dva izuzetno teška i realno, naši glavni rivali za prva dva mjesta u grupi. Kao što sam nedavno izjavio, moramo biti jedinstveni, da ginemo za dres naše zemlje, grb i himnu. Nema drugog načina da se dođe do uspjeha. Rezultat je prioritet, ali isto tako hoću da mi dominiramo, da želimo gol više i mi budemo ti koji će kontrolisati utakmicu. Biće i teških momenata, ali će i tada biti neophodno jedinstvo, vjera i optimizam da će prva sljedeća utakmica biti bolja. Još jednom želim da se zahvalim Fudbalskom savezu Srbije na povjerenju i nadam se da ćemo zajedno imati razloga da se radujemo uspjesima naše reprezentacije", rekao je Dragan Stojković za zvanični sajt FSS.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Piksi je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri radio u Japanu i Kini.

Top Komentari

roki-rokic
Hebem i vas i ove preko Drine.Zabolime neka stavr za Piksijem i Orlicima.Ako nemate sta drugo pisati ne mojte ni o njima.
5 1
Sejo1979
Ista sranja kao i kod nas za sve imaju para kradu kupe bagerima kad treba platit pravog strucnjaka kao i kod nas nema se para onda se postavi pocetnik ili trener tipa Piksi Bazdarevic i ostala amaterska elita koja bi rije uzela bilo koji klub u drugoj njemackoj ligi da im se ponudi ali dobro je i ovako njima imaju solidnu platu mozda se probiju ili u vecini slucajeva pad
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi