Kovačević je blizu potpisa, ali stižu informacije koje bi mogle priču odvesti u drugom smjeru

Francuzi pišu, Poljaci se opraštaju, ali...

Kovačević je blizu potpisa, ali stižu informacije koje bi mogle priču odvesti u drugom smjeru

H. Zilić

Bh. golman Vladan Kovačević bi početkom naredne sedmice mogao staviti vrijedan potpis, ali ipak još malo ćemo sačekati da vidimo u kojem će smjeru otići cijela priča.

Naš portal je jučer prenio vijest da je Montpelier zainteresovan za Kovačevića i da bi transfer mogao uskoro biti završen, a ta pisanja ispostavila su se tačna.

Francuski novinar Bertand Queneutte koji je specijalista za francuski klupski fudbal piše također piše da je Kovačević blizu Montpelliera, ali večeras donosi vijest da Uprava kluba još nije donijela definitivnu odluku.

Navodno razmišljaju o angažmanu Kovačevića ili povratku 31-godišnjeg golmana Benjamina Lecomnta koji je do 2019. godine branio za Montpellier, a nakn toga je imao epizode u Atleticu, Monacu i Espanyolu.

Za razliku od Kovačevića, Lecomte bi bio isplativija i jeftinija opcija, ali naš golman bi bio veliki zalog za budućnosti.

Oglasi

Kovačević je briljirao na golu poljskog Rakowa i ranije se povezivao sa raznim klubovima. U jednom momentu je bio blizu prelaska u Benficu, spominjao se odlazak u njemačku Bundesligu, a nedavno ga je njegov agent Franjo Vranjković nudio velikom Bayernu.

Transfer u Bayern nije bio realan, ali je Kovačević, nekadašnji čuvar mreže FK Sarajevo, na pragu velikog transfera.

Navodno će Montpellier Rakowu isplatiti 5,5 miliona eura odštete, a to bi značilo financijsku injekciju za Sarajevo, koje ima 15 posto od narednog transfera. Prethodno se špekulisalo o procentu od 20 posto, ali je onda stigao demant upravo iz agencije koja se brinula o Kovačevićevoj karijeri.

Iz agencije First Eleven ISM za SportSport.ba su ranije otkrili detalje iz posljednjeg transfera, kada je Kovačević iz Sarajeva otišao u Poljsku.

Oglasi

"RKS Rakow nije platio 500.000 eura za Kovačevića, nego 300.000. Također, nije tačno da FK Sarajevo ima 20 procenata od narednog transfera. Ta cifra je 15 procenata", potvrđeno je za SportSport.ba iz ove agencije prošlog ljeta.

Jedno je sigurno, MOntpellier će naredne sedmic eimati novog golmana, ali da li će to biti Kovačević saznat ćemo vrlo brzo.

Ovu informaciju prenose i poljski mediji koji navode da je Rakow krenuo u potragu za zamjenom jer su uvjereni da Kovačević ide put Francuske.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sigurno će kraj januara biti dosta uzbudljiv, a transfer Kovačevića u Ligu petice bi svakako bio odličan pogodak.

Top Komentari

789012455
Sve vi znate ,a ustvari pojma nemate ...
4 1
Ecosport
Uprava FKS će lično otići u Francusku da nagovori šefove Montpeliera za transfer Kovačevića
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi