Olimpik objavio sporne situacije: Petrović je tendeciozno sudio u korist Radnika

Olimpik objavio sporne situacije: Petrović je tendeciozno sudio u korist Radnika

O. Lekić

U okviru 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Bijeljini je domaći Radnik savladao Olimpik sa minimalnih 1:0.

Duel od velike važnosti za obje ekipe pripao je domaćinu, no gosti su nezadovoljni suđenjem u jednom trenutku čak napustili teren.

Oglasili su se iz Olimpika službenim saopštenjem u kojem su iskazali svoje nezadovoljstvo i zaprijetili istupanjem iz lige no to nije sve, odnosno danas su objavili i sporne situacije sa ovog susreta.

Iz Olimpika optužuju Dragana Petrovića za kojeg tvrde da je tokom svih 90 minuta tendeciozno sudio u korist domaćeg tima.

"Naš tim je prethodnog vikenda gostovao u Bijeljini ekipi Radnika Sudija Dragan Petrović iz Banja Luke tokom cijelog susreta je tendenciozno sudio u korist domaćeg tima, a sve je kulminiralo nedosuđenim kaznenim udarcem za Olimpik u 89. minuti susreta, što je prouzročilo naš izlazak sa terena.

Nakon povratka na teren Petrović je utakmicu produžio samo pola minute, dovoljno da Radnik izvede prekid, a potom odmah svirao kraj susreta. Pritom je u tih 30 sekundi isključio Semira Bajraktarevića i onemogućio ga da nastupi u narednom susretu u Krupi na Vrbasu", naveli su iz sarajevskog premijerligaša na zvaničnoj facebook stranici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uz objavu su priložili i video spornih situacija koji možete pogledati OVDJE.

Podsjetimo, u posljednja dva kola Olimpik, Radnik i Krupa ulaze sa istim brojem bodova (25), a za vikend sarajevski premijerligaš gostuje kod Krupe.

Top Komentari

starigrad
Olimpik đaba kuka, nažalost. Dok je ovakav fudb. savez na vlasti ekipe iz Federacije neće doći na zelenu granu. Treba opstruisati početak idućeg prvenstva, uključiti Uefu. Bez toga nas neće biti nigdje
12 1
gallardo.la
Treba sastaviti sve sporne odluke u korist Vicinih ekipa i poslati uefi, ima materijala za dobrih pola sata cirkusa. Scene protiv Sarajeva, Olimpika, Mladosti, Veleza pa cak i Zelje sa pocetka sezone.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi