Vladimir Petković novi je nasljednik Ottmara Hitzfelda

Rođeni Sarajlija za kormilom Švicarske

Vladimir Petković novi je nasljednik Ottmara Hitzfelda

Ime Vladimira Petkovića, bh. stručnjaka koji je sa rimskim Lazijem prošle sezone osvojio Kup Italije, glasno se izgovaralo u švicarskoj kao mogući nasljednik sadašnjeg selektora te zemlje Ottmara Hitzfelda, a u petak su ove špekulacije dobile i zvaničnu potvrdu na sastanku glavnog odbora FS Švicarske.

Trener koji je svoje ime stvorio upravo u toj alpskoj zemlji vodeći Bellinzonu, kasnije Young Boyse, u narednim danima će parafirati dvogodišnji ugovor sa FS Švicarske kojim će naslijediti legendarnog trenera koji je u svojoj klupskoj karijere osvajao dva puta Lige šampiona, sa dva različita kluba.

Petković će selekciju Švicarske preuzeti po okončanju Svjetskog prvenstva, a glavni zadatak za Petkovića biće plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Iako ga većina svjetskih medija, da li u neznanju ili namjerno, predstavlja kao hrvatskog stručnjaka i rođenog Hrvata. Istina je da je Vladimir Petković rođen u Sarajevu, odrastao na Ilidži, a nastupao za FK Sarajevo.

"Ranije sam bio i deklarisao se kao Jugosloven, ali obzirom da pola mog života živim i radim u Švicarskoj i ovdje se osjećam kao kod kuće", kazao je Petković.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Popularni Petko zna kako sastavi pravu ekipu, koja će biti podređena samo jednom cilju.

"Kao socijalni radnik imam jako izražen osjećaj da shvatim šta se dešava unutar određene grupe ljudi. Naučio sam kroz život kako da uprkos velikim razlikama među ljudima kako na kraju zajedničkim snagama doći do cilja", istakao je novi stručnjak koji će od završetka Mundijala u Brazilu početi sa obnašanjem selektorske funkcije reprezentacije Švicarske. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.