Petkoviću neće biti krivo što je dobio otkaz: Njegov bankovni račun bit će poprilično napunjen
Foto - EPA

Milioni zbog otkaza

Petkoviću neće biti krivo što je dobio otkaz: Njegov bankovni račun bit će poprilično napunjen

M. Šljivak

Vladimir Petković (58) dobio je otkaz na klupi francuskog Bordeauxa.

Bh. stručnjaku su presudile očajne igre u Ligue 1 ove sezone. Bordeaux je pretposljednji na tabeli i najlošiji defanzivni tim lige.

Međutim, Petkoviću neće nimalo smetati što je dobio otkaz. Njegov bankovni račun bit će puniji za četiri i po miliona eura koje mu klub mora isplatiti zbog otkaza.

Petković je imao ugovor od 1.8 miliona eura po sezoni. Nije pristao na dogovor s klubom nakon otkaza i oni mu moraju za sada isplatiti kompletan ugovor.

"Neće nam ništa pokloniti. Još uvijek smo daleko od bilo kakvog dogovora", rekao je prijatelj predsjednika kluba Gerarda Lopeza za francuske medije.

Tako će bh. trener imati barem neku utjehu nakon svega što se dešavalo u proteklim mjesecima koji su mu vjerovatno najlošiji u trenerskoj karijeri.

Petković je Bordeaux vodio u ukupno 25 utakmica i ima učinak od pet pobjeda, osam neriješenih rezultata uz 12 poraza.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nema dileme da će ovaj 58-godišnji Sarajlija imati dosta ponuda za nastavak karijere, posebno zbog činjenice da je godinama radio sjajan posao u reprezentaciji Švicarske.

Ovu selekciju je veoma uspješno vodio od 2014. do 2021. godine, a ranije je radio kao trener u Laziju, Sionu, Samsunsporu, Young Boysima, Bellinzoni i Luganu.

Top Komentari

ratip irats
Uze milione za nista!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi