Sloga se u Antaliji sprema za drugi dio sezone, Jagodić itekako zadovoljan

Sve ide po planu i programu

Sloga se u Antaliji sprema za drugi dio sezone, Jagodić itekako zadovoljan

Edmir Škorić

FK Sloga Meridian iz Doboja u Antaliji se već nekoliko dana priprema za nastavak premijerligaške sezone, u kojoj su fudbaleri predvođeni trenerom Vladom Jagodićem zauzeli sjajno peto mjesto.

Slogi se predviđala borba za opstanak uoči početka sezone, no bod po bod i oni su došli do fantastčnih 27 bodova nakon 18 kola i rasterećeno sa pete pozicije čekaju nastavak sezone.

Trenutno su u Antaliji gdje su odigrali dvije prijateljske utakmice. Prije dva dana Sloga Meridian je pobijedila poljsku ekipu Wisla Plock s 2:0, golovima Redžića i Mrzića, a prije toga su poraženi sa 3:1 od ekipe FK Elimai.

Trener Dobojlija Vlado Jagodić analizirao je dosadašnji tok priprema i pohvalio svoje igrače, ali i uslove koje imaju u Turskoj.

"Završili smo prvi dio priprema ovde u Antaliji gdje su samo dva prijepodnevna termina bili slobodni za igrače, ali smo te dane igrali kontrolne utakmice. Sve ostale dane smo imali po dva treninga i izuzetno sam zadovoljan kako su momci trenirali i ponašali se. To me ohrabruje da ćemo i ovaj drugi dio ovde odraditi na visokom nivou i uz odigrane još dvije utakmice vratiti se u Doboj potpuno spremni da se aklimatizujemo i osvježimo za prve dvije startne, veoma bitne, utakmice sa Igmanom i Veležom.

Oglasi

Svi momci su od jutros ponovo u punom pogonu. Dva mlađa igrača (Kurtinović i Tatić) su se osvježili, a i Popara nema više ni taj mali bol u nozi koji je imao pred prošlu utakmicu, tako da jedva čekam večerašnji trening i ponovo sve igrače u punom treningu.

Kroz ove dvije odigrane utakmice sam već vidio mnogo toga što me je interesovalo, pogotovo kod novopridošlih igrača, ali ću precizniji sud o tome imati ipak poslije ove sljedeće utakmice sa FC Bunyodkor iz Uzbekistana, jer ćemo tom utakmicom završiti sa igranjem utakmica gdje svi imaju veliku minutažu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ne treba kriti da mi tražimo rješenje za poziciju gdje je do sada igrao Jović. Da li ćemo mijenjati način igre, formaciju ili će se neko nametnutu da nadoknadi Tonijev učinak, to ćemo znati poslije odrađenih svih treninga ovde i odigranih svih kontrolnih utakmica.

Treniramo dobro, prema planu, i pravimo raznovrsne kombinacije a utakmica protiv Igmana bi već mogla pokazati koliko smo uspješno to sve riješili. Bit ću prezadovoljan da mi svi igrači odrade sve treninge do polaska iz Antalije, i time bi smo imali sve pod kontrolom. Još jednom ću pohvaliti perfektne uslove koje imamo ovde u Antaliji i još jednom javno zahvaliti našem "domaćinu" Emiru Dizdareviću i njegovim najbližim saradnicima na svemu do sada, a nadam se i od sada", poručio je Jagodić u razgovoru za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti