Vlado Jagodić: Nismo smjeli igrati tako traljavo tih deset minuta u drugom poluvremenu

Trener Boraca nakon poraza od Željezničara

Vlado Jagodić: Nismo smjeli igrati tako traljavo tih deset minuta u drugom poluvremenu

E. Oštraković

Ekipa Borca poražena je na gostovanju kod Željezničara u derbiju 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Trener ekipe iz Banja Luke, Vlado Jagodić, nije bio zadovoljan izvedbom svoji igrača na Grbavici.

"Prije svega ću čestitati svom kolegi Osimu i Željezničaru na pobjedi. Bili su bolji za ovaj jedan gol. Mi smo prvo poluvrijeme, očekujući ih baš ovako kako su izašli da igraju, imali smo namjeru, ali je nismo ispoštovali do kraja. Obzirom na to bio sam zadovoljan neriješenim rezultatom u prvom poluvremenu. Morali smo biti aktivniji u fazi napada, te smo morali opteretiti gol Željezničara. Imali smo namjeru da pokušamo da napravimo sve kako bi došli do pozitivnog rezultata. Problem je deset minuta u drugom poluvremenu. Ne mogu da shvatim kako smo reagovali. Kod 1:1 imali smo situaciju koja može biti pretvorena u nešto što smo čekali, a onda smo gol primili kao na malom nogometu. Upozoravao sam, gledali smo utakmicu u Bijeljini, ali džaba. Izmjenama nismo dobili ništa ovaj put. Moram reći da nas je hendikepirao izlazak Lukića, iako je mlad i neiskusan za ovu ligu, ali je veoma kvalitetan igrač. Imao je bol u koljenu, te smo ga morali izvaditi. To je moj neki rezime, možda nismo zaslužili više. Željeli smo, ali nismo uspjeli. Okrećemo se Zrinjskom, a ovo moramo zaboraviti.

Jagodić je svjestan da su ga poraza najviše koštale neke loše reakcije njegovih nogometaša.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nije ovo prvi put da dolazim ovdje i ko me poznaje lično zna da sam optimista. Mislim da imam, a i Amar je to rekao, pojedince koji su djelovali kao cjelina koja daje i obećava. Želim tu grupu igrača svojim liderstvom i vodstvom da pravim pobjednike. Pobjedili su nas zasluženo, ali došli smo sa željom da napravimo pozitivan rezultat, te smo došli na tri boda. Imamo igrati još dva susreta sa njima. Bili smo traljavi i to je naše da analiziramo zašto je to tako. Imali smo prvo mjesto, 8:0 gol razliku, ali svi igraju fudbal. Mislim da kvalitet postoji koji mora biti propraćen srećom u toku utakmice, a nismo se došli zaletiti ovdje. Analizirali smo utakmice, ali tako je kako je. Bili smo spremni, ali nismo odgovorili adekvatno. Nismo smjeli igrati tako traljavo tih deset minuta drugog poluvremena".

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

krems_krems12
Ne mozes iz jedne prave sanse da dodjes do bodova u ovakvoj utakmici. Prvo poluvrijeme se zatvorio i kad se krenulo nadigravati Zeljo je bio mnogo kvalitetniji.
2 0
Fareus1921
Nož zica opet dvica
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi