Jagodić: Možemo biti zadovoljni urađenim

Radnik se sprema za novu sezonu

Jagodić: Možemo biti zadovoljni urađenim

E. Škorić

Ekipa Radnika iz Bijeljine igrat će i naredne sezone Premijer ligu unatoč mnogim problemima.

Bijeljinci su 14 dana kasnili s pripremama, ali stvari polako dolaze na svoje. U generalci protiv Mačve odigrali su 1:1, a na startu šampionata odmjeriće snage s novim premijerligašem Leotarom.

“Generalno možemo biti zadovoljni urađenim. Ono što je meni kao treneru najbitnije je da rastemo kao ekipa i da je borbenost i odnos prema radu na zavidnom nivou i to sam rekao momcima . Znamo sve detalje, koliko smo kasnili sa startom priprema a ekipa je u sve boljoj formi. Protiv Borca smo bili odlični 45 minuta, zatim smo imali dobrih 60 minuta u Doboju, pa 75. minuta protiv Mačve. Da smo na vrijeme krenuli onda bih u generalnoj probi iskristalisao sastav i uveo samo pet izmjena. Ovako morao sam da dam šansu svima jer imam još nekih dilema oko igrača koji su na probi. Samo tri igrača sam ostavio svih 90 minuta to su Sušić, Popara i Ristanović koji rade sa nama od starta”, istakao je trener Vlado Jagodić u razgovoru za SrpskaInfo.

Tim je doživio velike promjene, a u odnosu na prošli, samo sedmorica su ostala tu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“To je sigurno jer smo potpuno promijenili igrački kadar i treba nam vremena da se uigramo. Ali pokazatelji su dobri. Mlađi smo, igramo brže i jednostavnije, što želim. Puno smo konkretniji i borbeniji i imamo dobru atmosferu . Sve to me veoma raduje. Na drugoj strani imamo dosta mladih neiskusnih igrača koji nisu igrali ovaj rang. Ono što je sigurno da nećemo imati problema sa zaštićenim godištem i da ćemo se narednih dana fokusirati na Leotar. Oni su dosta sačuvali tim, imaju okosnicu a nastojaćemo što bolje da ih skautiramo i spremimo se do meča u petak”, dodao je Jagodić.

Do početka prvenstva i narednog vikenda, Radnik će odraditi još dvije provjere i to protiv Raševca iz Krupnja i Alfe iz Modriče.

Promo

Top Komentari

Pikachu11
Lopove je bem tu umrle.
1 2
daske06
Ako ih igra ne izbaci, dugovi hoće što je jadno za tim koji je prije par godina osvojio kup.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi