Jagodić: Svi razmišljaju o Borcu, Sarajevu, Željezničaru i Zrinjskom, ali imamo i mi šta pokazati

Sloga briljira ove sezone

Jagodić: Svi razmišljaju o Borcu, Sarajevu, Željezničaru i Zrinjskom, ali imamo i mi šta pokazati

Edmir Škorić

Trenre Sloge Doboj Vlado Jagodić bio je jako zadovoljan nakon što je njegov tim danas nadigrao Sarajevo i slavio sa 3:0 u meču 12. kola Premijer lige.

Malo to je ko mogao da očekuje, ali je Sloga upisala uvjerljivu pobjedu nad Sarajevom. To je peta domaća pobjeda Dobojlija ove sezone, a pokazali su da najbolje igraju protiv onih najvećih.

Jagodić je u uvodu press konferencije čestitao Gradu Doboju i domaćinima koj isu došli na utakmicu, a onda se osvrnuo na sam duel sa Sarajevom.

"Čestitam igračima na izuzetno dobrom rezultatu. Sarajevo je bilo favorit, to je gdje god da igra, tako se i liga naša nameće, ali mi imamo nešto ovdje specifično u igri. Meni je veliko zadovoljstvo kad kolega Rožman kaže da se Sarajevo prilagodilo Slogi. Naša specijalnost su prekidi, tu smo dominantni. Imamo dobre izvođače i skakače.

Zadovoljan sam, pet utakmica u Doboju i pet pobjeda. Ni najveći optimisti to nisu očekivali. Naši momci zaista dobro rade, uprava nas prati u svakom segmentu. Žao mi je što moramo ići odavde, mi ćemo morati da idemo u Modriču. Modriča nam je već bila domaćin.

Oglasi

Mi već od večeras se pripremamo za narednu utakmicu. Idemo od utakmice do utakmice. Imamo šta pokazati. Svi razmišljaju o Borcu, Željezničaru, Sarajevu i Zrinjskom, ali ima i manjih daje obrise zanimljivosti ako ništa drugo.

Imamo način igre koji još uvijek od stane protivnika adekvatno nije otkriven, da tako kažem. Tri gola dat Željezničaru i Sarajevu, to je za svaki respekt. Igrači zaslužuju sve pohvale. Mada, za mene je i pobjeda protiv Zvijezde i Željezničara ili Sarajeva isto", rekao je Jagodić na press konferenciji nakon današnje utakmice.

Što se tiče trenera Sarajeva Simona Rožmana, on je na press konferenciji rekao:

"Čestitam Slogi na pobjedi. Nekako smo se pripremali na njihov kontranapad, pa brzo primili gol. Znali smo da će biti jako teško na ovom terenu na zgusnutu odbranu teško doći do situacije. Normalno da smo bili otvoreni i Sloga je to koristila. Nismo bili pravi ni u jednom segmentu i zaslužen poraz", rekao je trener tima s Koševa, pa se složio s našim reporterom da je današnja igra bila najlošija od njegovog dolaska u klub:

"Slažem se. Apsolutno. Ono što sam rekao, pripremali smo se na njihov kontranapad, ne bi smjeli doći do toga. Rani gol ti je poremetio apsolutno sve, gdje se oni imaju mogućnost zatvorit' na teškom terenu gdje je teško kontrolisati loptu, a onda preko kontinuiranog napada nismo uspjeli doći ni do jedne situacije."

Renan Oliveira je povrijeđen, a o tome je trener Sarajeva rekao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Jučer navečer smo dobili ultrazvuk, došlo je do male rupture. Ništa strašno, preventivno smo ga izbacili van, pa ćemo naredne sedmice vidjeti šta i kako."

"Došlo je do promjene travnjaka. Igramo vani na prirodnoj travi gdje je malo drugačije. Oni koji su tu, koji su 150%, da ne ulazimo u neki rizik, tako da sve ove koji nisu spremni nismo pustili. Koga nema, bez njega se mora. Sad su drugi igrači dobili šansu tako da nema šta, ima puno utakmica do kraja. Što smo obećali na početku da će svi dobiti šansu, a onda ćemo pogledati ispod crte šta i gdje nam nosi. Vidjeli smo sad, pogotovo vani, koliko su fizički tereni (?), fizički ekipe (?), u nekoj jednostavnosti prebacivanja lopte, tako da ćemo se na to morati pripremiti", dodao je.

Top Komentari

avalkaB
Tako je Jagodicu, samo sljedeci put nemoj iznosit juniore i protiv Borca, možda i njih dobijete
1 0
lesina
Trenutno najbolji trener u premijer ligi !!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi