Vlasnici FK Sarajevo se sastali u Maleziji: Šta da očekuju navijači Bordo tima?

Ima li dobrih vijesti?

Vlasnici FK Sarajevo se sastali u Maleziji: Šta da očekuju navijači Bordo tima?

Esmer Oštraković

Većinski investitori i vlasnici upravljačkih uloga u Fudbalskom klubu Sarajevo, Vincent Tan i Ismir Mirvić, sastali su se danas u Kuala Lumpuru.

Tema današnjeg susreta u Maleziji bila je nastavak ulaganja u bh. sport sa akcentom na infrastrukturu koja je potrebna za razvoj vrhunskog sporta.

Jasno je da je upravo infrastruktura godinama unazad veliki problem za gotovo sve sportske kolektive u Bosni i Hercegovini. Posebno se tu misli na nogomet, jer veliki broj klubova nema tako dobre uslove niti za odigravanje utakmica, ni za treninge, ali ni za ostale stvari koje bi jedan evropski klub trebao imati.

"Danas su se u Kuala Lumpuru, u Maleziji sreli Ismir Mirvić i Vincent Tan, većinski vlasnici i investitori FK Sarajeva.

Tema je susreta, pored ugodnog druženja ova dva velika prijatelja i partnera bila i nastavak ulaganja u BiH sport sa posebnim akcentom na sportsku infrastrukturu koja je prijeko potrebna za razvoj vrhunskog sporta.

Ono što posebno raduje je želja jednog od najbogatijih malezijaca da nastavi sa ulaganjem u Bosnu i Hercegovinu.

Oglasi

Rezultati ovog važnog sastanka uskoro će biti prezentirani.", piše na zvaničnoj Facebook stranici FK Sarajevo.

Vincent Tan je većinski vlasnik Sarajeva postao krajem 2013. godine, a 2019. godine prepustio je upravljanje klubom Vijetnamcu Nguyenu Hoaiju Namu.

Prije dvije godine Nam se povuka iz Sarajeva, a Vincent Tan je ponovo postao vlasnik 60 posto upravljačkih struktura prošle godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ismir Mirvić se također krajem prošle godine zvanično uključio u Sarajevo i od tada obavlja ulogu predsjednika kluba.

Tan i Mirvić su suvlasnici 49,13% upravljačkih struktura FK Sarajevo, a preostalih 1.74 posto imaju ostali ulagači u klubu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Nas vlasnik je ovaj kerojed a mirvic je obicna starleta zeljna paznje kojeg je ovaj kupio za sitnu lovu da se blamira i maze raji oci. Kerojed ce nas opet prvom prilikom uvaliti nekom cim pronadje zrtvu ili nekog lopova koji ce njemu dati tudje pare tj pare od nekih firmi ili ulagaca, kao sto je uradio i prosli put. Iznajmljuje nas kao neku kuravicu a moji ptari oslijepili pa im se sve cini fino i dobro. JEDINO STO KEROJEDA ZANIMA SU PARE NA NASEM IZNAJMLJIVANJU A MIRVIC JE STARLETA ZELJNA PAZNJE!!
2 6
SarajFK
@pjanke.sa pjankeSandjak objasni nam ukratko iz prve ruke sta nam smjeraju utrpanko i ova njegova mirvica diskrecija. Ti i genijalci poput tebe to najbolje znate
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi