Vlasnici Manchester Cityja kupuju novi klub?

Raspituju se za tržište u Maleziji

Vlasnici Manchester Cityja kupuju novi klub?

Edmir Škorić

Prvak engleske Premier lige, Manchester City, mogao bi uskor kupiti klub u Super ligi Malezije.

Izvršni direktor Cityja Ferran Soriano posletio je ministra sporta u Maleziji Syeda Saddiqua, a jedna od glavnih tema bila je kupovina nekog kluba iz Malezije od strane Cityja.

Soriano je izvijestio da su City Football Group, vlasnici Cityja, kao i mnoštvo drugih klubova diljem svijeta, zainteresirani za saradnju s Malezijom, uključujući planove za ulaganje u klub u malezijskoj nogometnoj ligi.

“Ovo je povijesno za malezijski nogomet kad znam da je Soriano odlučio doći u Maleziju da radi s nama. Sastanak je danas održan kako bismo vidjeli kako možemo raditi i blisko surađivati na razvoju nogometa", izjavio je ministar Syed Saddiq.

“Bilo je mnogo stvari o kojima se raspravljalo - na primjer, mogućnost da Manchester City kupi jedan od klubova u Maleziji. Ovdje je kako bi se osiguralo da postoji dugoročni plan za razvoj nogometa ovdje", dodao je Saddiq.

“Želimo razgovarati sa svim malezijskim nogometnim dioničarima kako bismo pronašli načine za saradnju. Vidimo Maleziju kao priliku za nogomet - razina entuzijazma navijača je očita. Razvoj malezijskog nogometa i lige u prošloj godini s ulaganjem vlade pokazuje da postoji velika prilika ”, rekao je 51-godišnji Soriano.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City također je ulagao u New York FC i australski Melbourne City, a uz to City Football Group ima ulaganja u Yokohamu u Japanu, Gironu u Španiji i Sichuan Jiuniu iz Kine.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi