Detalji ugovora Pepa Guardiole i Juventusa: Potpis na četiri godine vrijedan 96 miliona eura
Španski stručnjak je u karijeri vodio Barcelonu, Bayern i Manchester City (Foto: EPA)

Španac sve bliže Torinu

Detalji ugovora Pepa Guardiole i Juventusa: Potpis na četiri godine vrijedan 96 miliona eura

M. Šljivak

Pep Guardiola je sve bliži klupi torinskog Juventusa.

Barem tako tvrde italijanski mediji, koji su sve više uvjereni da će španski stručnjak od naredne sezone sjediti na klupi najvećeg italijanskog tima.

Iako Guardiola sve špekulacije o preuzimanju Juventusa odbacuje, na površinu polako izlaze svi detalji dogovora, a Italijanska novinska agencija je donijela sve informacije o potencijalnom ugovoru.

AGI tvrdi kako je Pep sa torinskim timom dogovorio četverogodišnju saradnju vrijednu čak 24 miliona eura po sezoni i da će sve veoma brzo biti zvanično potvrđeno.

Guardiola će ugovor sa Starom damom potpisati 4. juna, a službeno će biti predstavljen 14. juna.

"Čovjek koji mi je mjesecima ranije rekao da Pep ide u City, sad mi kaže da je na putu ka Juventusu"

U kompletnu priču oko Guardiole se uključio novinar španskog Mundo Deportiva Francesc Aguilar. On je objavio kako mu je pouzdan izvor rekao da je Pep na putu ka Juventusu.

"Ista osoba koja mi je prije nekoliko godina (mnogo ranije nego je zvanično objavljeno), da Pep Guardiola preuzima Manchester City, sad mi govori da je na putu prema Juventusu. Tada sam mu povjerovao, sada još više, iako se o tome u Torinu ne priča", rekao je Aguilar.

Za 14. juni su u klubu zaustavljene sve aktivnosti. Karte za obilazak stadiona i muzeja kluba su za ovaj dan povučene iz prodaje i gotovo je sigurno da će tog dana biti zvanično predstavljanje novog trenera.

Ostaje nam da vidimo hoće li to na kraju zaista biti Pep Guardiola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Oglasi