Vlasnik Manchester Cityja kupio još jedan klub
Vlasnik Manchester Cityja osvaja fudbalsko tržište. Još jedan klub je u njegovim rukama i kreću velika ulaganja (Foto: Manchester City)

Kineski tim dio grupe

Vlasnik Manchester Cityja kupio još jedan klub

M. Šljivak

Vlasnik Manchester Cityja Sheikh Mansour sa svojom grupacijom CFG obavio je kupovinu još jednog kluba.

Od danas je grupacija City Football Group vlasnik kineskog trećeligaša Sichuan Jiuniuja, a sigurno da će sada ovaj tim preko noći postati mnogi uspješniji.

Sichuan Jiuniu igra u trećem rangu kineskog fudbala. Dolaze iz provincije Sichuan i igraju na stadionu kapaciteta 27.000 sjedećih mjesta.

Pored grupacije CFG udio u ovom timu imaće fond China Media Capital, te UBTECH, koji je komercijalni partner Cityja od 2016. godine.

"Danas počinje još jedno poglavlje City Football Grupe. Kina je važno tržište na koje smo fokusirani već neko vrijeme. Počastvovani smo što je Sichuan Jiuniu sada član naše grupacije. Vjerujemo u budućnost fudbala u Kini i postavili smo pred sebe dugoročan projekat razvoja ovog kluba i mladih kineskih fudbalera", rekao je izvršni direktor CFG-a Ferran Soriano, te je dodao:

"Naš fokus je trenutno na jačanju fudbalskog tima. Iskoristićemo svo naše izskustvo iz prethodnih poslova. Naravno, jačaćemo veze sa navijačima i gradićemo jake veze u zajednici. Jedva čekamo da počnemo", rekao je on.

Grupacija koja je vlasnik Manchester Cityja ima u svom vlasništvu još nekoliko ekipa. Tu su još New York City FC i australski Melbourne City FC.

Također, CFG ima i veliki udio u vlasništu španske Girone, kao i u još nekoliko timova širom svijeta.

Sigurno je da će i sa kineskim timom napraviti bum i neće čuditi ako za nekoliko godina Sichuan Jiuniu dođe do naslova prvaka Kine.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi