Pep se okrenuo engleskim fudbalerima: Trojica stižu u Manchester City, ali biće i novih stranaca
Manchester City sprema određene promjene unutar tima tokom ljeta. Nekoliko fudbalera će napustiti klub, a Pep Guardiola je već našao zamjene za njih (Foto: EPA)

Građani mijenjaju tim

Pep se okrenuo engleskim fudbalerima: Trojica stižu u Manchester City, ali biće i novih stranaca

M. Šljivak

Manchester City pokušaće u ljetnom prelaznom roku dovesti trojicu engleskih fudbalera.

Među fudbalerima Građana rijetkost je naći Engleza. U prvom timu su samo šestorica, dok je ostatak ispunjen strancima sa svih krajeva svijeta.

Rukovodstvo tima to želi da promijeni, pa će Pep Guardiola dobiti 150 miliona funti kako bi tokom ljeta angažovao trojicu fudbalera. Naravno, španski stručnjak je već odabrao one koje želi i dostavio je listu na kojoj su troica igrača.

Pokušaće tako Građani da u ljetnom prelaznom roku dovede Declana Ricea (West Ham), Aarona Wan-Bissaku (Crystal Palace) i Bena Chilwella (Leicester). Radi se o trojici zaista fantastičnih mladih fudbalera koji su ove sezone privukli veliku pažnju na sebe.

"Klub žele više britanskih igrača i pokušaće ih dovesti u ljetnom prelaznom roku. Uskoro ćemo dosta toga znati, cijene su skočile nenormalno, pa ćemo pažljivo ulagati. Skauti su u stalnom poslu, traže talente i ova trojica fudbalera su na našoj listi. Biće određenih promijena u našem timu ovog ljeta", istakao je za The Sun izvog blizak klubu iz Manchestera.

Naravno, City nema namjeru da samo dovodi engleske fudbalere. Očekuju se ponovo velika ulaganja, a sa dolaskom u ovaj tim se konstantno spominju mnogobrojna imena.

Prošle godine odbio Manchester United, a sada je Pep Guardiola "opljačkao banku" za njega

Španski stručnjak Pep Guardiola od dolaska u Manchester City potrošio je ogromnu sumu novca na pojačanja, ali čini se da se još uvijek nema namjeru zaustaviti.

Guardiola je napravio velike promjene što se tiče igračkog kadra od svog dolaska na klupu Građana, no jasno je da još uvijek nije zadovoljan u potpunosti sa odabirom igrača koje ima. Glavni cilj španskog stručnjaka jeste da dovede pojačanje na poziciji zadnjeg veznog kako bi malo olakšao stvari za Fernandinha.

City je doveo pojačanja gotovo na svim pozicijama osim na onoj koju čuva Fernandinho. Brazilski fudbaler već ulazi u pozne godine i u maju će proslaviti svoj 34. rođendan. Međutim, Guardiola već zna ko bi ga mogao zamijeniti, a prva želja mu je igrač Atletico Madrida, Saul Niguez.

Veznjak madridskog kluba prethodnih sezona bio je na meti mnogih evropskih ekipa, ali je ostao vjeran Atleticu. Ipak, kada je City u pitanju jasno je da se malo ko može nositi sa njima u finansijskim ponudama, a bogati ugovori su ono što najviše privuče igrače.

Također, Guardiola neće štediti novac ni na Saulu i spreman je da sve završi bez mnogo pitanja za Atletico. City ima namjeru da otkupi njegov ugovor, odnosno aktiviraju otkupnu klauzulu od čak 150 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj transfer bi se trebao ozvaničiti na ljeto, ali naravno samo uz uslov da Saul pristane na odlazak iz Atletica. Građani će sigurno igrati na kartu finansijske ponude, ali i činjenice da je Saul izjavljivao da mu je Pep Guardiola jedan od najboljih igrača.

Poznato je da je Saul prije dvije godine potpisao spektakularan ugovor na čak devet godina sa Atletico Madridom uz otkupnu klauzulu od 150 miliona eura. Ovaj 24-godišnjak je važna karika ekipe Diega Simeonea i biće zanimljivo vidjeti da li će ga Jorgandžije uspjeti zadržati u svom timu na kraju ove sezone.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi