Vlastiti kadar daje rezultate: Osmorica igrača koji su ponikli u FK Sarajevo učestvovali u pobjedi

Sarajevo slavilo na krilima vlastitih talenata

Vlastiti kadar daje rezultate: Osmorica igrača koji su ponikli u FK Sarajevo učestvovali u pobjedi

S. Mlaćo

Sarajevo je danas upisalo novu pobjedu, četvrtu u novoj sezoni Premijer lige BiH. Bordo tim je slavio u Ugljeviku protiv Zvijezde 09 te obradovao svoje navijače koji su sigurno mogli biti prezadovoljni viđenim. 

Husref Musemić se našao u blagim problemima pred ovaj meč s obzirom da pravo nastupa nisu imali Stanojević, Mujakić i Velkoski, ali iskusni stručnjak nije puno mudrovao.

Priliku je odlučio dati mladim nogometašima, tačnije izdancima kluba, koji su to opravdali na najbolji mogući način.

Tako su današnji meč započeli Vladan Kovačević, Halid Šabanović, Selmir Pidro i Alen Mustafić, dok su šansu u nastavku dobili Ševkija Resić i Numan Kardić, a svi oni su prošli omladinski pogon FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored njih šestorice, danas su se na terenu našli i Haris Handžić te Amer Dupovac koji su ranije bili članovi Omladinskog pogona FK Sarajevo.

Sve ovo jasno govori da u FK Sarajevo razmišljaju o budućnosti, te žele uspješne rezultate bazirati na vlastitom proizvodu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi