"Vodili smo 5:0, a onda je gospodin Lovren ispao kao dijete pored Džeke"

Nicol kritikovao Hrvata

"Vodili smo 5:0, a onda je gospodin Lovren ispao kao dijete pored Džeke"

E. Čaušević

Liverpool je sinoć na Anfieldu s 5:2 savladao Romu u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka i tako napravio dobar korak prema finalu ovog takmičenja koje se narednog mjeseca igra u Kijevu.

Redsi su mogli već sinoć jednom nogom zakoračiti u finale Lige prvaka jer su desetak minuta prije kraja meča vodili sa 5:0. Međutim, Roma je u finišu utakmice uspjela preko Džeke i Perottija smanjiti na 5:2 i tako ostaviti nadu pred revanš na Olimpicu naredne sedmice.

Nekadašnji defanzivac Liverpoola, Steve Nicol, nakon utakmice izjavio je da je Dejan Lovren glavni krivac što nije ostalo 5:0. Hrvatski fudbaler je napravio veliku grešku kod prvog gola Rome kada je Džeko sjajno primio loptu, te zatresao mrežu engleskog tima.

"Vodite sa 5:0 i trebate završiti posao, a onda gospodin Lovren napravi jako 'pametnu' odluku i odluči da krene na loptu koju ni u snu ne može dobiti, što znači da Džeko može mirno da je primi i pošalje u mrežu. Ispao je kao dijete u toj situaciji. Penal je nešto drugo i tu nismo imali sreće. Osjećam se užasno jer smo od slavlja finala došli do toga da se možemo brinuti šta će biti u revanšu. Roma je pokazala protiv Barcelone da može napraviti čudo", rekao je Nicol.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi