Nekada je bilo 'Džeko, Džeko, Dijamantu', a sinoć 'Sultanu engleske Premier lige, ponosu svih Arapa'
Mohamed Salah je bacio u trans arapskog komentatora, baš kao Edin Džeko prije devet godina Mustafu Mijajlovića.

Arapski komentator vs Marjan Mijajlović

Nekada je bilo 'Džeko, Džeko, Dijamantu', a sinoć 'Sultanu engleske Premier lige, ponosu svih Arapa'

Velike fudbalske utakmice zaslužuju velike komentatore. Jedna od takvih utakmica svakako se igrala sinoć na Anfieldu između Liverpoola i Rome, a u moru zanimljivih komentatora koji su je prenosili izdvaja se onaj iz Saudijske Arabije.

On je naprosto poludio nakon prvog gola na susretu kojeg je postigao Salah i nije krio emocije prema trenutno jednom od najboljih fudbalera na svijetu.

"Otvorio se prostor, Mohamed Salah se namješta na lijevu nogu...Mohamed Salah: Gol ili ne? Salaaaaaah! Ohhhh! Šta je ovo bilo? Šta je ovo, o Salah? Sultan engleske Premier lige. Ovo je on, zvijezda egipatskog fudbala, ponos arapskog fudbala! Perfektno, perfektno", derao se arapski komentator koji nije mogao da prestane:

"Dijete svih Arapa, sa nogama od samoga zlata! O Salah, ti si svjetska klasa. Gol sezone! Gol sezone! O ponosu svih Arapa! Daj nam svoju umjetnost, daj nam svoje ludilo!".

Naravno, ovakav komentar može sve Bosance i Hercegovce podsjetiti samo na jednu utakmicu, Belgija-BiH. Svima nam je još uvijek u sjećanju komentar Mustafe (Marjana) Mijajlovića prilikom prvog gola Džeke. Te noći Dijamant je dobio nadimak, a komentar arapskog komentatora nakon gola Salaha možemo porediti samo sa tim komentarom Mijajlovića.

"Džeko, Džeko, Džeko, Džeko, Džeko, Dijamantu, Dijamantu, Dijamantu", ponavljao je krajem marta 2009. godine Mijajlović.

Podsjetimo da je Liverpool sinoć porazio Romu sa 5:2, a da je revanš na rasporedu za sedam dana.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Harisss
Svaka cast. Neka Egilat slavi svog Salaba. Treba biti posten i reci da je to zasluzio. A i mi trebamo slaviti svog Dijamanta. Prvo je bio prvi Bosanac koji je dao gol u 1\4 pa onda lrvi koji je pogodio u 1\2. Mi smo mali narod a sinocnju utakmicu je vjerovatno gledalo lreko milijardu ljudi. Mnogi svjetski komentatori su kod gola vjerovatno rekli: GOL BOSANSKOG INTERNACIONALCA. Trebamo biti ponosni. Vec se sad sekiram zbog dana kada ce Dzekson otici u fudbalsku penziju.
10 0
Mesa.Sabanadzovic
Lendo stvarno nekada iznenadi prijatno. Kud se mustafe sjeti :)))
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi