"Vodimo vas na derbi Sarajevo - Željezničar, jedan od najžešćih derbija u Evropi"

Nizozemci imaju ponudu

"Vodimo vas na derbi Sarajevo - Željezničar, jedan od najžešćih derbija u Evropi"

E. Škorić

Nizozemska organizacija "In de Hekken travel" od 2010. godine organizuje putovanja po Evropi na različite nogometne derbije, a u ponudi je i onaj sarajevski.

Iako je zbog pandemije koronavirusa nogomet "zaleđen" do daljnjeg, Nizozemci nude putovanja na neke najveće derbije, a u ponudi je i odlazak na derbi Sarajevo - Željezničar, koji se trebao odigrati ranije, ali je zbog novonastale situacije pomjeren i nije poznato kada će se odigrati.

No, kako god, In de Hakken je ponudio rezervacije za sve one koji žele da krenu put Sarajeva i da uživaju u okršaju vječitih rivala na Koševu po cijeni od 239 eura.

"Sarajevski derbi jedan je od najžešćih derbija u Evropi. Dva najuspješnija bosanskohercegovačka kluba balansiraju već desetljećima. Posebno rivalstvo s burnom poviješću. Pripremite se za strastveni, burni i vatreni susret koji će ostaviti neizbrisiv dojam", navodi se na sajtu ove agencije.

"Grad je doslovno podijeljen na dva dijela tijekom derbija", opisali su Nizozemci u svom izlaganju.

U cijenu od 239 eura ukuljučeno je hotelsko spavanje u trajanju ponuđenog putovanja, a osim na derbi, svi koji krenu na put upoznat će sve ljepote Sarajeva i imat će priliku da obiđu neke najvažnije objekte u glavnom gradu BiH, ali i da jedu u autentičnom sarajevskom restoranu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I sve to izgleda divno i krasno, ali trenutno nijedan kafić niti restoran u Sarajevu i u BiH ne radi. Za nadati se da će na kraju ipak iz Nizozemske turisti doći u Sarajevo i da će imati priliku da uživaju u svemu što nude derbi, šeher i bosanskohercegovačka kultura i tradicija.

Više detalja možete pronaći na OVOM linku.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ante G.
Da nije zalosno, bilo bi smijesno! Odakle nekome mozak da bilo sta balkansko stavi u evropske okvire??? Nemamo kanalizaciju, vise od 50% stanovnistva nepismeno, krezavo, zatucano u religiju, olos drustva na vrhu "drzave", direktori bolnica narkomani, putrefakcija drustva u svakom smislu... Samo neko ko nikada nije izasao iz ove jame se ne stidi porijekla. Sada vi kao nadjete neki clanak, holandjani se divili... Ta Evropa nas gleda kao divljake, sazaljevaju nas. Gori smo od Afrike i onih plemena koja nose list umjesto gaca...
2 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi