Vojvodić: Glumimo igrače, a nismo igrači

Trener Borca ogorčen

Vojvodić: Glumimo igrače, a nismo igrači

E. Škorić

Darko Vojvodić, trener Borca iz Banjaluke, ljut je kako su arbitri radili svoj posao u meču Olimpije i Borca (3:2).

Borac je poražen s 3:2 od Olimpije, a domaćin je imao čak 3:0 nakon pola sata igre. Vojvodić je bio jako ljut zbog onoga što je vidio.

"Ništa nije valjalo u prvom poluvremenu, ali dobro nam je ovo došlo u ovom momentu. Što se tiče drugog poluvremena, ono me nije baš puno zanimalo. Ovi što su igrali drugi dio meča su se dobro trkački pokazali, dosta dobrih stvari, voljni momenat je bio izvanredan. Drago mi je jer su to igrači koji su kasnije počeli pripreme ili bili povrijeđeni. Međutim, generalno što se tiče utakmice moj utisak je negativan", izjavio je trener Borca Darko Vojvodić nakon utakmice, pa je dodao:

"Počeli smo da igramo onako kako ne umijemo, da glumimo igrače, a nismo igrači. Mi smo Prva lige Republike Srpske, nismo ni premijerligaši da bi nekome nešto glumili. Pojedinci se opet vraćaju na period kada su otjerali ljude sa tribina. Ako ćemo vraćati ljude na stadion, moramo igrati onako kao u Turskoj, a ne kao danas. Ne kažem, Olimpija nam nije mjerilo, bolji su od nas to je evidentno".

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Potom je komentarisao odluku sudije Asmira Sargkoviča koji ga je isključio već u 10. minuti.

"Ova bagra što je sudila danas je pokvarila ambijent. Kada vam ne sviraju ofsajd od dva metra kod prvog gola, onda vam sve taktičke zamisli padaju u vodu. Ali, nećemo se vaditi na njih. Trebamo izvući pouke iz ovoga, i kada je riječ o gostoprimstvu. U Banjaluci nismo nikoga dohvatili, naprotiv. Pitam se, zašto bi mi uvijek trebali biti veći domaćini od drugih? Ako je ovo ta Evropa, onda dabogda nikad u nju ne ušli".

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelaHavle
Najveci primitivac u ionako primitivnom entitetu
6 0
Havdika
Glumis i ti trenera a nisi ni za ekonoma
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi